Robert Kubica objavio je da će na kraju F1 sezone 2019. napustiti Williams, a time vjerojatno i Formulu 1 nakon neočekivanoga povratka nakon osam godina pauze.

Kubica je svoju odluku objavio na medijskoj konferenciji u Singapuru u četvrtak te dao naslutiti da će trkaću karijeru nastaviti u nekoj drugoj seriji.

George Russell nastavit će voziti za Williams i u drugoj F1 sezoni, a Kubicino mjesto vjerojatno će zauzeti F2 vozač Nicholas Latifi.

“Razmišljam o drugim prilikama,” rekao je Kubica.

“Kako bih razmotrio prilike, odlučio sam da nakon ove godine više neću nastaviti s Williamsom što mi otvara mogućnosti u drugim scenarijima.”

“Nakon toga ću vidjeti što je moguće.”

“Uvijek sam govorio da mi je trebalo puno energije da se vratim u F1, puno vremena da se oporavim [nakon nesreće početkom 2011.].”

“Otkako sam se vratio u F1, htio sam ostati, ali ne po svaku cijenu. Mislim da prije svega moram ponovno uživati u utrkivanju, a ova je sezona bila teška po pitanju performansi.”

“Ali želio bih zahvaliti momčadi za ovu priliku i vidjet ćemo što će donijeti budućnost.”

Kubica je izgubio svih 14 kvalifikacijskih okršaja s mladim F2 prvakom Russellom, ali je u Njemačkoj osvojio jedini Williamsov bod ove sezone nakon diskvalifikacije obje Alfe.

Kubicu se posljednjih dana povezivalo s mjestom u njemačkom DTM-u nakon što je Audijev motorsport šef Dieter Gass priznao da je bio na sastanku s Kubicinim menadžmentom.

Kubica je u siječnju 2013. testirao Mercedesov DTM automobil.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Williams predstavio novi FW45 uoči prvoga testa

Nakon što su na predstavljanju otkrili tek novu kombinaciju boja i sponzore, Williams je d…