Robert Kubica potvrđen je kao Williamsov testni i rezervni vozač u novoj sezoni Formule 1 nakon što je izgubio borbu za drugo vozačko mjesto u momčadi uz Lancea Strolla.

Kubica se tijekom 2017. intenzivno pripremao za mogući povratak u Formulu 1 2018. testirajući GP3 bolid i Renaultove i Williamsove F1 bolide iz 2012., 2014. i 2017.

Ali nakon posljednje provjere u Abu Dhabiju Williams se odlučio za Sergeya Sirotkina dok je Kubici ostala prilika razvojnoga vozača koja mu omogućuje još vremena za upravljačem.

Williams kaže da Kubicu očekuje ‘posebno aktivna uloga’ u momčadi u 2018. jer će voziti i razvijati njihov novi F1 bolid, ali i mijenjati nekoga od vozača ukoliko to bude potrebno.

Kubica će ujedno i asistirati trkaćim vozačima koji zajedno jedva imaju više godina od Kubice kako bi im pomogao u pripremi bolida uoči kvalifikacija i utrke, ali će ujedno pomoći i odnosu Martinija i Williamsa jer Martini želi barem jednoga vozača starijega od 25 godina.

“Oduševljena sam što mogu objaviti da će se Robert pridružiti Williamsu kao naš rezervni i razvojni vozač za 2018.,” rekla je Claire Williams.

“Svi u Williamsu bili smo oduševljeni s onim što je Robert ostvario i to je veliki pokazatelj snage njegova karaktera i predanosti povratku u Formulu 1.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Schumacher potpisao za Ferrari, prvi F1 test već 2019.

Mick Schumacher, sin sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Michaela Schumachera, slu…