Robert Kubica kaže da mu je dugotrajan i mukotrpan povratak u Formulu 1 najveće postignuće u životu i da je jako uzbuđen oko povratka F1 utrkivanju nakon punih osam godina.

Williams je potvrdio da će Kubica, uz Russella, biti njihov redovni vozač u F1 2019. nakon što je ovu sezonu proveo kao razvojni vozač čime je Poljak postigao svoj cilj povratka utrkivanju u najbržim bolidima na svijetu.

“Prvo bih htio zahvaliti svima koji su mi pomogli u ovom teškom periodu posljednjih nekoliko godina,” rekao je Kubica koji je u F1 ostvario jednu pobjedu na VN Kanade 2008.

“Bilo je to izazovno putovanje povratka u Formulu 1, a ono što se činilo nemogućim sad se čini moguće. Uzbuđen sam što ću biti na startnom poretku Formule 1 2019.”

“Put do toga bio je dug, ali kako je taj izazov završio sad počinje novi izazov s Williamsom na stazi.”

“Neće biti lako, ali s napornim radom i posvećenošću, George i ja možemo zajedno pokušati pomoći momčadi u povratku prema vrhu.”

“Povratak F1 utrkivanju jedno je od najvećih postignuća u mom životu i siguran sam da ću napornim radom motivirati momčad da postigne sjajne stvari.”

“Još jednom hvala svima koji su me podupirali i vjerovali u mene. Napokon ću biti za upravljačem F1 bolida i ne mogu dočekati da se vratim utrkivanju.”

Kubica je rekao da zbog ozljede desne ruke u reliju 2011. trenutno vozi ‘70% s lijevom rukom’.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

‘Senzacionalni’ Verstappen Brawna podsjetio na Schumachera

Ross Brawn kaže da ga je Max Verstappen na prošloj utrci na Silverstoneu 'na puno načina' …