Robert Kubica vraća se u F1 bolid Alfa Romea na prvom slobodnom treningu za VN Španjolske na kojem će zamijeniti redovnoga vozača Kimija Raikkonena, a nastupat će i na testiranju Pirellijevih 18-inčnih guma u utorak i srijedu.

Kubica se vraća na stazu na kojoj je već dvaput vozio ove godine nakon što je u veljači prvi puta testirao novi Alfa Romeo C41 na danu za snimanje promotivnih materijala i osvojio prvu utrku Europske Le Mans serije u travnju.

Poljak će u petak na prvom slobodnom treningu, koji je na rasporedu od 11:30 do 12:30, voziti Raikkonenov bolid i svojim iskustvom i vještinama doprinijeti razvoju bolida, a u bolid će se vratiti u utorak kako bi testirao nove Pirellijeve 18-inčne gume.

“Sjajno je što se Robert vraća u bolid na svom prvom slobodnom treningu ove sezone i za test u Barceloni,” rekao je Frédéric Vasseur, šef Alfine F1 momčadi.

“Svaka njegova vožnja našega bolida nam je vrijedna kako bismo iskoristili njegovo veliko iskustvo i dobili još jednu perspektivu o C41. Njegove povratne tehničke informacije bit će ključne i na testu guma za 2022.”

“Usred smo jako tijesne borbe u sredini poretka i svaka povratna informacija od naših talentiranih vozača može biti tajno oružje koje će nas pomaknuti naprijed.”

Kubica je sretan što će se vratiti u F1 bolid nakon što ga je posljednji puta vozio u veljači na ovoj stazi i veseli se vidjeti koliko je bolid napredovao.

“Veselim se vratiti u bolid u petak i idući tjedan,” rekao je Kubica.

“Nakon što sam C41 posljednji puta vozio u Barceloni u veljači, veselim se vidjeti koliko je bolid napredovao, i po pitanju nadogradnji i po pitanju razumijevanja paketa.”

“Vožnja F1 bolida uvijek je posebno iskustvo i veselim se doprinijeti momčadi u njihovoj borbi u sredini poretka.”

“Vožnja na novim 18-inčnim gumama bit će mi novo iskustvo i prvi pogled na novi svijet koji dolazi iduće godine.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz ‘nije jako zadovoljan’ sedmim mjestom u Barceloni

Carlos Sainz kaže da nije jako zadovoljan sedmim mjestom na svojoj domaćoj utrci u Španjol…