Robert Kubica kaže da ga je u određenim trenucima bilo sram voziti Williamsov F1 bolid FW41 koji je bio najsporiji na prva dva slobodna treninga za VN Španjolske i da ga je zbog loše uravnoteženosti prijanjanja na prednjoj i stražnjoj osovini bilo vrlo teško voziti.

Williams je ove godine promijenio aerodinamičku filozofiju svoga F1 bolida predvođen Paddyem Loweom koji je donio brojne ideje iz Mercedesa, uključujući složen sustav hlađenja, ali aerodinamički paket ne funkcionira kako je očekivano i bolid je vrlo teško voziti-

Stroll je rekao da su u Bakuu bilo tako konkurentni zbog zavoja kratkoga trajanja, a da im duži zavoji stvaraju veće probleme i ističu mane njihova bolida.

Circuit de Barcelona – Catalunya ima puno zavoja dugoga trajanja što nikako ne odgovara Williamsu FW41, a Kubica kaže da se u pojednim trenucima osjećao neugodno koliko je spor.

“Bio je to težak trening s teškom uravnoteženošću bolida,” rekao je Kubica za Sky Sport F1 nakon što je 1. slobodni trening završio na 19. mjestu, 1.246 s ispred Lancea Strolla u drugom Williamsu.

“Jedan dio smo i očekivali, ali ne da će biti tako loše. Za mene je to donekle bio šok.”

“Osjećao sam se dobro, iako teško je osjećati se dobro u tako loše uravnoteženom bolidu i u tako teškim uvjetima. Mislim da sam učinio što su me tražili i sretan sam s onim što sam isporučio.”

“Znam da sam 19., ali nekad morate razumjeti da postoje prioriteti i iako su uvjeti i uravnoteženost bolida bili vrlo, vrlo teški, uspio sam dobro odvoziti.”

“Bilo me je sram unutar bolida jer je bilo tako teško i osjećao sam se tako sporo na nekim mjestima. Ali nismo mogli više.”

“Ali to je bio dobar test za mene jer morate razumjeti gdje su vam granice i gdje su granice bolida. U mojoj poziciji moram dati povratne informacije i ne mogu činiti gluposti, sretan sam kako sam reagirao na uvjete.”

Kubica je na F1 vikendu nastupio prvi puta od posljednje utrke 2010. u Abu Dhabiju, ali kaže da to za njega nije bilo toliko emotivno jer je već nekoliko puta vozio F1 bolide prošle godine, Lotusov E20 iz 2012. u Valenciji, Renaultov R.S.17 iz 2017. u Mađarskoj i Williamsov FW40 iz 2017. u Abu Dhabiju.

“Očekivao sam da ću imati jače emocije,” nasmijao se Kubica.

“Imao sam puno jače emocije u prošosti kad sam prvi puta testirao [Lotus E20 iz 2012. u Valenciji] ili u Abu Dhabiju [na kraju 2017.]”

“Iako ne vozim često, to postaje prirodno. Sigurno da je lijepo biti u službenoj sesiji Velike Nagrade, ali bilo bi ljepše nastaviti.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Albon najbrži na mokrom prvom treningu u Brazilu

Alexander Albon odvozio je najbrži krug u promjenjivim uvjetima na prvom slobodnom trening…