Niki Lauda pozvao je šefove Formule 1 da vrate djevojke na startu utrka jer smatra da je to odluka protiv žena dok je Formula E poželjela Formuli 1 dobrodošlicu u 21. stoljeće.

Liberty Media odlučila je ukinuti grid djevojke uoči početka sezone 2018. jer smatraju da se ne uklapaju u sliku koju žele prezentirati o Formuli 1.

Trostruki svjetski prvak Niki Lauda smatra da je takav potez ‘glup’ i predlaže da se umjesto toga uvedu i grid djevojke i dečki.

“Ovo je odluka protiv žena, muškarci su donijeli tu odluku umjesto njih. To neće pomoći F1, a posebno ne ženama,” rekao je Lauda za austrijske novine Der Standard.

“Koliko glupi mogu biti? Jesu li ludi?

“Nadam se da postoji način da se odluka promijeni. Ne bi mi smetalo da su pokraj cura i dečki, zašto ne?”

“Grid djevojke oduvijek su pripadale u F1 i trebalo bi tako i ostati. Ako ovako nastavimo u Americi više neće biti navijačica.”

Formula E poručila Formuli 1 – Dobrodošli u 21. stoljeće

Formula E u prvim je sezonama koristila grid djevojke, ali su uoči prošle sezone ukinuli tu praksu bez velike medijske pozornosti.

“Drago nam je da Formuli 1 možemo poželjeti dobrodošlicu u 21. stoljeće,” stoji u priopćenju.

“Formula E je prestala s korištenjem grid djevojki prošle godine, ali nismo imali potrebe vrištati o tome.”

Umjesto toga, FE koristi djecu, slično kao i u Ligi Prvaka.

“Koristimo novi koncept i usredotočeni smo na grid djecu, a kad smo u mogućnosti koristimo i mlade vozače u juniorskim go-kart prvenstvima.”

“To je sjajno iskustvo za tu djecu, blizu vozača i automobila koje će možda jednoga dana voziti pa se nadam da će to biti dobra motivacija i za njih i za nas.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen – ‘Red Bull ne smije ponoviti BMW-ovu grešku iz 2008.’

Max Verstappen smatra da njegova momčad ne smije ponoviti BMW-ovu grešku iz 2008. kada je …