Lawrence Stroll i šest drugih investitora spasili su Force Indiju koja se od petka nalazi u stečaju te će podmiriti sve dugove i osigurati sredstva za nastavak sezone, potvrdila je momčad iz Silverstonea.

Nakon što ih je Perez spasio od mogućega zatvaranja zbog nepodmirenih dugovanja i pokrenuo tužbu koja ih je dovela u stečaj, Force India je dobila na vremenu potrebnom da pronađu nove investitore i vlasnike.

Momčad je pomno razmotrila sve mogućnosti i odlučila da su Lawrence Stroll i njegovi suinvestitori najbolji izbor za dugoročne ambicije.

Preostalih šest investitora su kanadski poduzetnik Andre Desmarais, šef Monaco Sports and Management Jonathan Dudman, izvršni direktor Michael Kors modne kompanije John Idol, telekomunikacijski investitor John McCaw Jr, financijski stručnjak Michael de Picciotto i Strollov poslovni partner Silas Chou.

Novem investitora bit će pokriveni svi dugovi prema dobavljačima poput Mercedesa i vozaču Sergiju Perezu, a dugoočekivane nadogradnje za ovogodišnji VJM11 napokon će krenuti u proizvodnju.

Svih 405 zaposlenika sačuvat će svoja radna mjesta, a operativni direktor Otmar Szafnauer oduševljen je što je Force Indija osigurala budućnost u Formuli 1.

“Ovaj ishod osigurava budućnost Force Indije i omogućit će našoj trkaćoj momčadi da se natječu u svom punom potencijalu,” rekao je.

“Oduševljen sam što ćemo imati potporu kozorcija investitora koji vjeruju u nas kao momčad i koji vide značajan poslovni potencijal koji Force India ima u Formuli 1 danas i u budućnosti.”

“Želio bih zahvaliti i Vijayu, Sahara Grupi i Moi obitelji za svu potporu i što su doveli momčad dokle su mogli u tim mogućnostima.”

Sad kad je stečajni upravitelj prihvatio ponudu investitora može se baviti detaljima kao što su dovršavanje ugovora o kupnji momčadi i dogovoriti prijenos ugovora s Mercedesom od kojih kupuju pogonske jedinice, mjenjače i stražnji ovjes.

Nakon što su prošle dvije godine završili četvrti u poretku, Force India se nakon 12 od 21 utrka nalazi na šestom mjestu, sedam iza Haasa.

Force India Hungaroring F1 2018 test pitlane Photo Force India

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton oduševljen pobjedom na ‘jednoj od svojih slabijih staza’

Lewis Hamilton oduševljen je što je uspio dominantno pobijediti na 'jednoj od svojih slabi…