Ferrarijev vozač Charles Leclerc kaže da su on i momčad gotovo sigurni da će se na početku sezone mučiti više nego prošle godine nakon što su zbog loših predsezonskih testiranja bili prisiljeni promijeniti razvojni smjer svoga F1 bolida za 2020.

Leclerc je prošle godine u Austriji osvojio drugi pole position u sezoni i vodio do nekoliko krugova prije kraja dok ga nije prestigao Verstappen u Red Bullu, ali zbog promašenog aerodinamičkog koncepta SF1000 Ferrari je prisiljen promijeniti razvojni smjer bolida.

Binotto je priznao da su nakon analize podataka s testiranja zaključili da je bolje promijeniti cijeli razvojni koncept, a ne nastaviti krivim putem i nadati se da će situacija biti bolja zbog čega nisu stigli pripremiti novi paket za prvu utrku u Austriji.

Poboljšanja stižu na trećoj utrci sezone u Mađarskoj, a Leclerc je uvjeren da će se Ferrari dotad mučiti više nego 2019. kada su na drugoj utrci sezone u Bahrainu osvojili pole position i bili na putu prema pobjedi prije problema s motorom.

“Mislim da će ovo biti jako izazovna sezona za nas,” rekao je Leclerc.

“Definitivno neće biti lako.”

“I dalje nismo sigurni oko naše forme, moramo pričekati kvalifikacije da budemo sigurni u to što govorimo, iako smo 99% sigurni da ćemo se mučiti više nego prošle godine.”

“Nismo gdje bismo htjeli biti, posebno što se tiče brzine u kvalifikacijama.”

“Zatim je bila ta cijela situacija s virusom, sve je bilo zatvoreno, a kad se otvorilo ponovno smo analizirali podatke u malo vremena koliko smo imali.”

“Mislim da smo odlučili napraviti korak unatrag kako bi pokušali analizirati otkud dolazi problem i onda raditi na njihovom rješavanju. I tu se trenutno nalazimo, pokušali smo ići drugim putem za Mađarsku.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Russell mijenja Hamiltona na VN Sakhira, Aitken debitira u Williamsu

George Russell zamijenit će Lewisa Hamiltona u Mercedesu na pretposljednoj utrci sezone u …