Charles Leclerc od iduće utrke prvenstva u Imoli dobiva novoga trkaćeg inženjera nakon što je njegov dosadašnji trkaći inženjer Xavi Marcos prebačen na drugi projekt.

Ferrari je jučer u kratkom priopćenju da će od ponedjeljka Leclerc imati novoga trkaćeg inženjera dok će Marcos biti prebačen na razvoj ‘drugih važnih programa’ za Ferrari.

“Scuderia Ferrari HP najavljuje da će od ponedjeljka, 13. svibnja, Xavi Marcos svoje dragocjeno iskustvo stečeno kao inženjer utrka u momčadi Formule 1 koristiti u razvoju drugih važnih programa tvrtke,” stoji u priopćenju.

Marcos je bio Leclercov trkaći inženjer od njegova dolaska u Ferrari 2019. godine, a zamijenit će ga Bryan Bozzi od VN Emilije Romagne u Imoli koja je na rasporedu za tjedan dana.

Leclerc i Marcos povremeno su imali nesuglasica i nerazumijevanja za vrijeme radio komunikacije, a posljednji takav primjer dogodio se na VN Kine ove sezone kada je Marcos predložio Leclercu da koristi ‘originalnu liniju’ kroz zavoje 7 i 8, što Leclerc nije razumio.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Dva McLarena ispred dva Ferrarija uoči kvalifikacija u Imoli

Oscar Piastri i Lando Norris postavili su dva najbrža vremena na trećem slobodnom treningu…