Charles Leclerc kaže da još uvijek vjeruje momčadskom kolegi Sebastianu Vettelu i momčadi Ferrarija iako nije ispoštovana inicijalna želja momčadi da Vettel propusti Leclerca na stazi jer se to kasnije ionako dogodilo kroz bokseve.

Vettel je prestigao Leclerca koji se nije branio na startu VN Rusije, a ranijom promjenom guma za Leclerca Ferrari je osigurao da se startni poredak ponovno uspostavi i zadrži dvostruka pobjeda.

Kad su ga Autosportovi novinari pitali ima li još uvijek povjerenja u Vettela nakon odbijanja slušanja naredbe momčadi u prvim krugovima utrke, Leclerc je odgovorio potvrdno.

“Da, mislim da se povjerenje ne mijenja i mislim da moramo vjerovati jedan drugome, Seb i ja,” rekao je Leclerc.

“Mislim da je to jako važno i koristi momčadi u nekim situacijama, da znate da možete računati na drugi bolid i obratno.”

Charles Leclerc leads Sebastian Vettel Ferrari Russian GP F1 2019 race Photo Ferrari

“Tako da da, mislim da je jako važno, ali da, povjerenje je još tu.”

“Mislim da smo imali dobru strategiju koja nam je mogla dati najbolji mogući rezultat za momčad. Na startu sam dao Sebastianu zavjetrinu kako bismo se mogli utrkivati naprijed i zajedno prestići svoje suparnike.”

“Nakon sigurnosnog automobila stvari su se zakomplicirale i tražili smo pravi trenutak za zamjenu pozicija, što smo učinili kad je Seb ušao u boks. Nažalost, imao je taj problem i morao je ranije završiti utrku.”

“Kao što sam rekao na radio, imam 100% povjerenja u momčad da će zamjenu odraditi sami kao što je dogovoreno prije utrke i to su i učinili u boksevima.”

“Nakon tako jakoga vikenda [po pitanju brzine], završiti utrku samo s jednim bolidom na trećem mjestu nije najbolji osjećaj. Ali sigurni smo u svoj potencijal i na iduće utrke idemo odlučni da damo sve od sebe i donesemo najbolje moguće rezultate.”

PREOSTALE UTRKE F1 2019.

17. Japan 13. 10.
18. Meksiko 27. 10.
19. SAD 03. 11.
20. Brazil 17. 11.
21. Abu Dhabi 01. 12.
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes na Valentinovo prvi puta testira novi F1 W11

Aktualni svjetski prvaci svoj će novi F1 bolid za 2020. prvi puta isprobati na stazi 14. v…