Ferrarijevi vozači Charles Leclerc i Carlos Sainz slažu se da je njihov bolid SF-23 izuzetno težak i nepredvidiv za vožnju i da je posebno osjetljiv na vjetar i smatraju da je to nešto što moraju pokušati poboljšati.

Ferrari je imao težak vikend u Miamiju nakon što su se Sainz i Leclerc kvalificirali na treće i sedmo mjesto, a Leclerc je u završnici Q3 izgubio kontrolu nad bolidom i uzrokovao crvenu zastavu.

U utrci su stvari bile još gore jer Sainz nije uspio zadržati Russella dok je Leclerc ostao sedmi, prestigavši Gaslyja i izgubivši od Hamiltona koji je startao 13.

“Upravo sam razgovarao s Carlosom i ono što nam nedostaje je konstantnost u bolidu,” rekao je Leclerc za Autosport.

“Čak ni od zavoja do zavoja, nego u istom zavoju mogu imati ogromno preupravljanje, a zatim ogromno podupravljanje, a naš bolid je tako osjetljiv na vjetar.”

“Ove godine imamo bolid koji je mnogo osjetljiviji na vjetar i s tim se mnogo više borimo. Dakle, puno se radi na tome.”

“To nije nešto što sam imao u ostatku vikenda pa ćemo morati provjeriti bolid, ali imao sam puno struganja podnicom, posebno pri velikim brzinama, što je nešto što sam ne mogu baš objasniti, jer to jučer [u kvalifikacijama, dok je bolid bio lagan] nisam imao. Dakle, to ćemo provjeriti u podacima.”

Leclerc je rekao da je bolid bio jednako težak za vožnju i na medium i hard gumama koje su bile isključivi izbor za utrku.

“Bilo je isto. Na kraju dionice na hardu, kad je ljuštenje nestalo, bilo je malo bolje, ali nam nedostaje brzine i konstantnosti.”

“Mislim da je slično od početka sezone jer svaku utrku idemo s jedne staze na drugu i nikad ne znamo što će se dogoditi na novoj stazi, tako da je uvijek nepoznato kako je bolid će reagirati i hoće li gume biti u idealnom radnom području.”

“Vozaču je vrlo teško steći samopouzdanje i prilagoditi svoju vožnju, jer idete s jedne vrste guma na drugu, a bolid je potpuno drukčijega balansa.”

“Ponekad osjećamo da smo napravili korak naprijed, a onda stignemo u posebne uvjete i toplije je od drugih utrka i odna smo potpuno izvan idealnoga raspona funkcioniranja guma. Moramo raditi na tome.”

Ferrari trenutno drži četvrto mjesto u poretku konstruktora, 18 bodova iza Mercedesa.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton za 40 milijuna funti prelazi u Ferrari 2024.?

Britanski tabloidi raspisali su se da će Lewis Hamilton potpisati ugovor s Ferrarijem za i…