Charles Leclerc i Sebastian Vettel zadovoljnu su prvim danom na ovogodišnjoj VN Belgije, ali smatraju da Ferrarijeva prednost koju su imali ispred Mercedesa nije realna i da će njihovi glavni suparnici u kvalifikacijama biti vrlo jaki.

Ferrari je u Belgiju došao kao favorit za pole position budući da njihovom SF90 odgovaraju aero zahtjevi staze Spa koja ima prvi i treći sektor u kojima se vozi pretežno punim gasom.

Na prva dva slobodna treninga Leclerc i Vettel zauzeli su prva dva mjesta s velikom prednošću ispred Mercedesovih vozača, ali Leclerc i Vettel pozivaju na oprez.

“Bio je to prilično dobar prvi dan nakon praznika, zaista volim ovu stazu i uživam voziti ovdje,” rekao je Leclerc.

“Staza je prilično duga, ima sve vrste zavoja i jedinstveni tok. Unatoč dobrim pozicijama na treninzima, moramo ostati realni i očekivati da će naši suparnici sutra biti vrlo konkurentni.”

“I dalje imamo nešto posla ispred sebe kako bi poboljšali bolid na dužim dionicama. Ako smo brzi na pravcima, nadamo se da ćemo imati dobre prilike za pretjecanje, što je pozitivno.”

“Posljednjih nekoliko utrka bilo je sjajno, s puno borbi, tako da se nadam da nas očekuje još jedna takva utrka.”

Charles Leclerc Ferrari Belgian GP F1 2019 side Photo Ferrari

Vettel je na drugom treningu bio sporiji nego na prvom, nije spojio dobar krug te je završio drugi s šest desetinki zaostatka za Leclercom, ali i on upozorava da Ferrari još mora raditi na dužim dionicama.

“Bio je to pozitivan dan, sjajno je biti ponovno na stazi. Osjećaj u bolidu bio je dobar, ali i dalje mislim da imamo prostora za napredak. Ne zaboravimo da je tek petak i da će ozbiljno postati tek sutra poslijepodne,” rekao je Vettel.

“U jednom brzom krugu performanse su bile u redu, ali utrka nije samo jedan krug pa će moramo raditi na našoj brzini na dužim dionicama, posebno u drugom sektoru.”

“Na današnja dva treninga malo smo se previše klizali u drugom sektoru pa će u utrci biti važno optimizirati ponašanje guma. I dalje imamo posla za sutra.”

Ferrariju nakon prvih 12 utrka ove sezone prijeti godina bez pobjede, a posljednji puta to se dogodilo 2014. i 2016. kada su jedini pobjednici osim Mercedesa bili vozači Red Bulla.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 bi mogla zamrznuti razvoj motora i odgoditi nova pravila za 2023.

Razvoj F1 pogonskih jedinica mogao bi biti zamrznut zbog smanjenja troškova u nepovoljnoj …