2022 Spanish GP Leclerc Ferrari F1-75 side shot hard C1 Pirelli tyres Photo Ferrari Edited by MAXF1net

Ferrarijev vozač Charles Leclerc kaže da njihova kvalifikacijska brzina nije izgledala loše na prva dva slobodna treninga, ali da moraju pronaći još brzine u utrci i smanjiti potrošnju guma ako žele biti u borbi za pobjedu.

Ferrari je s Leclercom bio najbrži na oba slobodna treninga u petak, ali pozornost je privukla velika potrošnja guma zbog izuzetno zahtjevne konfiguracije staze i vrlo visokih temperatura koje su prelazile 45 Celzijevih stupnjeva.

Verstappen je u Red Bullu bio brži od vozača Ferrarija na dužim dionicama iako u simulacijama kvalifikacija nije otkrio svoje karte pa su ispred njega završila oba vozača Mercedesa u poboljšanom F1 W13.

“Naše simulacije kvalifikacija nisu izgledale loše, ali i dalje imamo još posla, posebno po pitanju brzine u utrci i čuvanja guma,” rekao je Leclerc.

“Dionice koje smo odradili na softu bile su bolje nego one na medimu.”

“Analizirat ćemo najnovije podatke kako bismo vidjeli gdje se možemo poboljšati jer su uvjeti bili vrlo drukčiji od posljednjega puta kad smo bili ovdje tijekom zimskih testiranja.”

“Pomalo izazovan drugi trening u odnosu na pozitivan prvi jer smo se pomalo mučili s gumama i balansom nakon promjena koje smo odradili,” dodao je Sainz.

“Moramo to pogledati i pronaći točne postavke za nastavak vikenda, ali imamo puno podataka i siguran sam da ćemo pronaći dobre postavke.”

“Čini se da imamo puno degradacije zbog vrućine, što će biti kritično u utrci, tako da moramo paziti i na to.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA odgađa mjere za kontrolu poskakivanja

FIA je uoči početka desetoga vikenda sezone u Velikoj Britaniji potvrdila da zasad odgađaj…