Charles Leclerc kaže da nije očekivao da će mu krug s nekoliko grešaka na kraju donijeti pole position za VN Azerbajdžana nakon što je Yuki Tsunoda uzrokovao raniji prekid posljednjega dijela kvalifikacija.

Leclerc je osvojio drugi uzastopni pole position za Ferrari, prvi puta nakon niza od četiri pole positiona zaredom od VN Belgije 2019. do VN Rusije 2019., a ukupno mu je to deveti pole position u Formuli 1.

Baš kao i prije dva tjedna u Monaku, zbog kasnoga Q3 incidenta i prekida kvalifikacija ostali smo uskraćeni za napetu završnicu pa brojni vozači nisu uspjeli odvoziti svoje druge brze krugove, uključujući i najbržega Leclerca.

“Jako sam sretan,” rekao je Leclerc.

“Pokušao sam ići korak po korak i pritiskati samo u Q3. Čini se da je uspjelo prilično dobro. Imao sam dobre reference, znao sam gdje mogu dobiti na vremenu, gdje mogu više pritisnuti i to je ono što sam učinio.”

“Nakon prvoga kruga bio sam prilično sretan iako sam izgubio puno vremena u zavojima 4-5-6. U drugom krugu bio sam puno jači, ali kvalifikacije su prekinute crvenom zastavom.”

“Prvo sam pomislio da mi je prvi krug prilično usr*n, bilo je nekoliko zavoja u kojima sam pogriješio, ali na kraju sam uhvatio veliku zavjetrinu od Lewisa u posljednjem sektoru što mi je pomoglo.”

“Naša brzina u utrci nije tako dobra kao od naših suparnika u prvenstvu pa vjerujem da će ih biti jako teško zadržati iza sebe.”

“Ovdje su pravci jako dugi pa je lako pretjecati. Dat ćemo sve od sebe i nadamo se da ćemo prirediti još jedno pozitivno iznenađenje.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen – ‘Pirelli ne može kriviti momčadi, trebali bi gledati sebe’

Max Verstappen smatra da talijanski proizvođač guma Pirelli ne može kriviti F1 momčadi za …