Charles Leclerc imao je problem s jednim cilindrom na Ferrarijevom V6 motoru, a ne s toplinskom motor-generator jedinicom MGU-H kako se isprve mislilo, potvrdio je šef momčadi Mattia Binotto nakon utrke.

Leclerc je s pole positiona pao na treće mjesto u prvom krugu, ali se briljantno vratio i vodio s desetak sekundi prednosti ispred Hamiltona prije nego su se na njegovoj pogonskoj jedinici počeli javljati problemi.

Opseg problema bio je toliki da je Leclerca skoro prestigao i Verstappen koji je petnaestak krugova prije kraja za njim kasnio više od 40 sekundi, ali sigurnosni automobil omogućio je Leclercu da zadrži postolje, prvo u F1 karijeri.

Momčad je Leclercu na radio rekla da je izgubio MGU-H i da zato nema 163 KS iz ERS-a, ali na kraju se pokazalo da je problem bio u jednom cilindru koji nije palio iako je motor i dalje radio.

“Provjeravamo motor, ali još nemamo jasno objašnjenje što se dogodilo,” rekao je Binotto.

“Problem je s motorom. Imali smo problema s paljenjem jednoga cilindra, ali razlog još ne znamo.”

“Motor će se vratiti u Maranello na pažljive provjere jer kad se nešto ovako dogodi morate si dati vremena kako biste sve pažljivo provjerili. Ali motor je radio do kraja utrke i još je u stanju raditi.”

“Sigurno ćemo ga koristiti u petak u Kini i imamo cijeli petak da utvrdimo njegovo ponašanje, funkcionalnost i performanse.”

Binotto kaže da ne zna otkud su došle glasine da je problem bio u MGU-H, vjerojatno jer nije bio svjestan da je takva komunikacija zabilježena u prijenosu utrke.

“Ne znam otkud su došle te glasine, nije bilo problema s MGU-H.”

“Bila je hrabra odluka nastaviti se utrkivati u tim uvjetima, ali na kraju je treće mjesto bilo važno pa je odluka vjerojatno ispravna.”

“Ovo je jedan problem koji ćemo lako riješiti, nije vezan za način na koji koristimo motor ili mapiranje. Mora biti riječ o zatajenju jedne komponente.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sve momčadi će prilagoditi bolide za test 18-inčnih guma

Svih deset F1 momčadi prilagodit će svoje bolide za 2020. kako bi tijekom i nakon sezone m…