Charles Leclerc otkrio je da je znao da Ferrari intenzivno pregovara s Lewisom Hamiltonom u trenutku kad je potpisao svoj novi ugovor i veseli se imati momčadskoga kolegu poput njega jer vjeruje da od njega može puno naučiti.

Leclerc je uoči početka sezone potpisao novi višegodišnji ugovor s Ferrarijem koji mu jamči mjesto u momčadi barem do kraja 2026., a nakon toga je stigla iznenađujuća vijest da 2025. u Ferrari dolazi Hamilton.

Iako je Sainz bio prilično dobar u tri sezone u Ferrariju, momčad je ipak odlučila dovesti jednu od najvećih zvijezda ovoga sporta koja bi im trebala pomoći da se vrate u vrh.

“Očito je da se ovakvi poslovi ne sklapaju preko noći”, rekao je o Leclerc o trenutku objave njegovoga i Hamiltonovog ugovora.

“Dakle, potrebno je vrijeme, naravno. Bio sam svjestan tih razgovora prije potpisivanja ugovora. Dakle, to nije ispalo kao iznenađenje nakon potpisivanja.”

“Lewis je nevjerojatan vozač, najuspješniji u povijesti i s puno iskustva koje će donijeti momčadi i očito meni, što je dobra stvar.”

“Ali, s Carlosom je bilo sjajno i imamo još jednu godinu zajedno da pokušamo napraviti najbolji mogući posao.”

Leclerc se dopisivao s Hamiltonom nakon objave

Leclerc je dodao da se nije ništa promijenilo u vezi njegovih pregovora s Ferrarijem kad je saznao da u momčad dolazi Hamilton.

“Ne, to nije promijenilo ništa u mojim raspravama jer se, opet, fokusiram na sebe i ono što je dobro za mene”, rekao je.

“Za mene nije bilo promjena bilo kakvih zahtjeva ili bilo čega. To nije bio dio mojih razgovora.”

“Mislim da je bilo dobro što je momčad ionako bila transparentna samo da ja to ne naučim nakon toga. Ali to za mene nije ništa promijenilo.”

“Da, razgovarao sam s Lewisom, pogotovo kad je sve bilo najavljeno i službeno. Slali smo si poruke, naravno.”

“Lewis je veliki prvak s puno iskustva i toliko uspjeha. Uvijek je zanimljivo imati novoga momčadskog kolegu jer učiš drugačije načine rada, vožnje, a još više kada je moj novi kolega sedmerostruki svjetski prvak.”

Gledaj Formulu 1 eksluzivno na Sport Klubu uz EON TV i Telemach.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Bottas, Tsunoda i Ricciardo odvozili više od 3000 km testirajući gume za 2025. na Suzuki

Valtteri Bottas, Yuki Tsunoda i Daniel Ricciardo imali su produžen boravak na japanskoj Su…