Charles Leclerc oduševljen je stazom u Portugalu bez obzira što je izuzetno klizava i zahtjevna zbog brojnih slijepih zavoja, a kaže da Ferrarijeva kvalifikacijska brzina izgleda obećavajuće nakon prva dva slobodna treninga.

Leclerc je oba treninga na stazi Portimao završio na četvrtom mjestu, a Vettel se nakon 11. mjesta na prvom treningu popravio na drugom i završio šesti, tri desetinke iza momčadskoga kolege.

Vettel i Leclerc svoja su najbolja vremena na drugom treningu postavili na medium gumama, a u posljednjih šest minuta, koliko je ostalo do kraja nakon druge crvene zastave, isprobali su soft gume na kojima nisu uspjeli popraviti vremena.

Ferrari je isprobao nove aerodinamičke dijelove, posebno na području podnice ispred stražnjih kotača i u području difuzora, a isprobali su i odrezanu podnicu kakva će se morati koristiti za 2021., bez proreza uobičajenih za današnje bolide.

“Staza je nevjerojatna, trebalo mi je nekoliko krugova da uđem u ritam jer ne vidite vrhove zavoja, ali jednom kad uđete u ritam zaista je dobro,” rekao je Leclerc.

“Ujedno je i izuzetno klizava i stražnji se kraj miče na svim mjestima. Ali mislim da to stazu čini još boljom po pitanju zabave! Razina prijanjanja nije se puno poboljšala tijekom treninga što bi trebalo donijeti zanimljivu utrku.”

“Danas su stvari izgledale prilično dobro za nas, posebno s kvalifikacijske strane i tu izgledamo obećavajuće. Još uvijek nismo odradili dovoljno pripreme za utrku s puno goriva na normalnim gumama jer smo te dionice isprobali na prototipu guma za 2021.”

“Vožnja s puno goriva bila je naša slabost na prošloj utrci pa će nam to biti malo iznenađenje u nedjelju.”

Vettel se slaže da je staza bila jako zanimljiva za sve vozače i da je u početku bila vrlo skliska.

“Na početku je bilo vrlo sklisko, ponajviše zbog novoga asfalta, ali staza je vrlo glatka,” rekao je Vettel.

“Dobro je da postoji puno staza koje su uzbudljive. Mislim da će u subotu biti bolje jer će se staza popraviti.”

“Ali teško je reći koliko smo konkurentni jer nisu svi vozači isprobali kvalifikacijski krug. Danas nam je svima trebalo puno krugova kako bismo ušli u ritam. Bolid se činio pomalo nervoznim, donekle zbog promjena visine, ali pretpostavljam da je svima bilo tako.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes zadovoljan novim aero paketom, donijet će još manjih poboljšanja

Glavni tehnički direktor Mercedesove F1 momčadi James Allison kaže da su zadovoljni napret…