Charles Leclerc kaže da je na prvoj utrci za Ferrari u Australiji napravio previše pogrešaka u kvalifikacijama i u utrci i da je odlučan da ih neće ponoviti na drugoj utrci u Bahrainu.

Leclerc je debitirao petim kvalifikacijskim vremenom u Melbourneu, a njegove je greške u Q3, nakon što je bio najbrži u Q2, iskoristio Verstappen koji je sjajnim krugom ubacio svoj Red Bull između dva Ferrarija.

Iako je očekivao emocionalan prvi nastup za Ferrari, mladi Leclerc je bio iskren i kaže da u cijeloj situaciji nije stigao ni osjetiti velike emocije.

“Da budem potpuno iskren, nisam ih osjetio. Kad ste na utrci usredotočeni ste na posao koji morate odraditi u bolidu i to pokušavate učiniti što je moguće bolje,” rekao je Leclerc.

“Melbourne nije reprezentativna staza za performanse našega bolida iako to ne znači da smo bili jaki koliko smo htjeli biti. Ali čeka nas puno posla i siguran sam da smo nakon Melbournea napravili pravi posao kako bismo ovdje bili bolji.”

Leclerc – ‘Nastojat ću ne ponoviti pogreške’

“S moje strane, napravio sam prilično puno pogrešaka u kvalifikacijama i u utrci i pokušat ću to ne ponoviti.”

“U Q3 nisam odvozio krug kakav sam htio, a u utrci sam izletio sa staze. Nije bilo posljedice na rezultat jer sam bio peti i nije bilo nikoga iza, ali moram raditi na tome.”

“Očekujemo da ćemo u Bahrainu biti konkurentniji. Mislim da je naš paket jak. Imamo neke odgovore na manjak performansi u Melbourneu, ne sve, ali definitivno imamo neke.”

“Onda ćemo vidjeti je li manjak brzine bio specifičan za stazu ili je nešto drugo, ali prilično sam siguran u paket koji imamo.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren MP4-25 s inovativnim F-duct sustavom prodan za višemilijunski iznos

McLaren MP4-25 iz 2010. kojim su upravljali Lewis Hamilton i Jenson Button prodan je na au…