Ferrari je potvrdio da Charles Leclerc neće trebati novu šasiju ni elemente pogonske jedinice nakon teškoga sudara u završnici drugoga slobodnog treninga koji je izazvao prekid pet minuta prije kraja.

Leclerc i Sainz pokazali su solidnu brzinu za Ferrari na prvom danu VN Saudijske Arabije, a na drugom treningu, na soft gumama, Sainz je odvozio 1:29.589 dok je Leclerc bio oko dvije desetinke sporiji s krugom 1:29.772.

Ali Ferrarijev dan naglo se zakomplicirao nakon što se Leclerc žestoko razbio na ulasku u zavoj 22, izgubivši kontrolu nad stražnjim krajem i udarivši u barijere pokraj staze.

Dobra vijest je što je talijanska momčad potvrdila da Leclerc neće trebati novu šasiju, ali ni novu pogonsku jedinicu ni novi mjenjač, u što nisu bili sigurni neposredno nakon sudara.

“Dan koji nažalost nije završio kako smo htjeli,” rekao je Leclerc.

“Dobra stvar je što smo prošli kroz planirani program i dovršili sve testove koje smo htjeli. Potencijal je tu, a ako uspijemo sve sastaviti u subotu trebali bismo imati dobar dan.”

“Žao mi je momčadi koja će morati uložiti puno truda da pripremi bolid, a ja ću učiniti sve što mogu da ostvarim najbolji mogući rezultat i tako im zahvalim.”

“Zaista mi se sviđa staza i rekao bih da je najbolji dio staze onaj s brzim zavojima. Ali isto tako staza ne prašta i nema prostora za pogreške.”

“Najizazovniji dio je ući u pravi ritam s tako puno slijepih zavoja. Ali kad to uspijete, još je uzbudljivije za voziti.”

“Prianjanje je bilo bolje od očekivanoga i svi na stazi odradili su sjajan posao i očistili ju pa je bila puno manje prašnjava nego u četvrtak.”

“U kvalifikacijama će biti ključno izaći na stazu u pravom trenutku i odvoziti čist krug izbjegavajući promet, što je teško jer je staza jako uska.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari – ‘Mercedes i dalje zaostaje kao mi prošle godine’

Ferrarijev F1 šef Mattia Binotto upozorava da se Mercedes još uvijek nije vratio u borbu z…