Charles Leclerc sretan je što je njegova momčad napokon uspjela ostvariti prvu dvostruku pobjedu na stazi na kojoj su se nadali pobjedničkom postolju, ali smatra da ‘nije pošteno’ što je kroz bokseve izgubio vodstvo od momčadskoga kolege Sebastiana Vettela.

Leclerc je zadržao vodstvo na startu utrke i vodio ispred Hamiltona, diktirajući tempo i čuvajući soft Pirellijeve gume, a Ferrari je u boks prvo pozvao Vettela umjesto Leclerca, što je neuobičajeno jer obično vodeći vozač unutar iste momčadi ima privilegiju ući u boks prvi kako bi sačuvao poziciju.

Vettel je odvozio sjajan krug na hard Pirellijevim gumama i izašao ispred Leclerca koji je bio bijesan zbog gubitka vodstva i na radio rekao da ne razumije kako se to dogodilo.

Momčad je smirivala Leclerca kako bi se koncentrirao na utrku, ali Monegažanin se nije htio tek tako pomiriti s gubitkom vodstva jer zna koliko je teško pretjecati na stazi poput Singapura.

“Da, ostat ću miran do kraja utrke, ali samo želim da znate kako se osjećam,” rekao je Leclerc.

“Da budem potpuno iskren, ne razumijem ovaj raniji ulazak u boks, ali raspravit ćemo to nakon utrke.”

Za vrijeme drugoga sigurnosnog automobila, kojega je izazvao Perez u Racing Pointu, Leclerc je od momčadi tražio ‘sve što ima’ kako bi pokušao napasti Vettela, ali momčad mu je odgovorila da dovede bolid do cilja i čuva pogonsku jedinicu.

Vettel and Leclerc Singapore GP F1 2019 Race Photo Ferrari

“Da, neću učiniti ništa glupo, nije mi to cilj,” rekao je Leclerc.

“Želim da završimo prvi i drugi. Samo ne mislim da je ovo pošteno. Ali neću učiniti ništa glupo.”

Leclerc je nakon utrke bio vidno razočaran, a na neizbježno pitanje oko strategije rekao je da je sretan zbog dvostruke pobjede iako je razočaran što je izgubio vodstvo u boksu.

“Uvijek je teško izgubiti pobjedu na ovakav način, ali na kraju smo ostvarili dvostruku pobjedu za momčad i sretan sam zbog toga,” rekao je Leclerc.

“Ovo nam je prva dvostruka pobjeda ove sezone i svi dečki u momčadi to zaslužuju. Ovdje smo stigli nadajući se postolju, a vraćamo se s dvostrukom pobjedom tako da sam sretan.”

“Ujedno sam i razočaran sa svoje strane kao što bi i svatko bio. Nekad to tako ispadne, ali vratit ću se jači.”

Vettel je komentirao kako je odluku o ranijem ulasku u boks donijela momčad i to u posljednji čas.

“Mislim da sam dobio poziv za boks zavoj prije [ulaska u boks], u zavoju 21,” rekao je Vettel.

“Ne znam je li netko ušao prije mene, ali danas je ispalo dobro pa sam sretan.”

Ferrariju je ovo prva dvostruka pobjeda od VN Mađarske 2017. i prvi puta od 2008. da su uspjeli slaviti na tri uzastopne utrke.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …