Charles Leclerc i Sebastian Vettel drugi su puta ove sezone osigurali prvi startni red za Ferrari, a Monegažanin je rekao da je njegova odluka da odbaci plan o korištenju zavjetrine svoga momčadskog kolege jer se htio usredotočiti na pripremu guma.

Leclerc je dominirao vikendom u Belgiji s dva od tri najbrža vremena na slobodnim treninzima i najbržim vremenima u sva tri dijela kvalifikacija, a treći pole position ove sezone osvojio je s velikih sedam desetinki prednosti ispred Vettela.

Iako je već prvim Q3 krugom odvozio dovoljno dobro vrijeme za pole position, Leclerc se dodatno poboljšao u drugom pokušaju i nakon Bahraina i Austrije osvojio treći pole position i u nedjelju će imati dobru priliku za prvu pobjedu u F1 koja mu je izmaknula u Bahrainu i Austriji.

“Prvi sam krug u Q3 put ciljao savršenu zavjetrinu, ali nakon toga sam osjetio da gume nisu bile spremne za prvi zavoj pa sam zapravo izgubio dosta vremena,” rekao je Leclerc.

Charles Leclerc Ferrari Belgian GP F1 2019 Bus Stop Chicane Photo Ferrari

“Za drugi Q3 krug tražio sam da me pošalju čim je bolid spreman da budem sam i pokušam odraditi posao bez zavjetrina.”

“Moje mišljenje je da je moj bolid bio bolji s gumama na pravoj temperaturi nego da ima pomoć zavjetrine pa smo izašli što smo prije mogli.”

Vettel je u prvom krugu bio treći najbrži iza Hamiltona nakon što je potpuno promašio prvi zavoj kasnim kočenjem i blokiranjem prednjih kotača, ali je nešto boljim drugim krugom uspio upotpuniti prvi startni red za Ferrari.

Za razliku od Leclerca koji se odlučio za čistu stazu ispred sebe, Vettel je završio iza nekoliko bolida što ga je na kraju stajalo bolje pripreme kruga.

“Bilo je važnije pripremiti gume na pravu temperaturu ili na pravom mjestu,” rekao je.

“U oba kruga bio sam preblizu bolida ispred sebe i gume nisu bile prave na početku kruga. Bila je to situacija u kojoj sam dvostruko izgubio. Pravci su bili dobri, ali bio sam preblizu i izgubio previše vremena u drugom sektoru [zavoji].”

Ovo je šesta uzastopna utrka u kojoj je Leclerc bio brži od Vettela u kvalifikacijama i sada je omjer 7:6 u korist Leclerca, devet utrka prije kraja sezone.

Charles Leclerc and Sebastian Vettel Ferrari Belgian GP F1 2019 after Qualifying Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Vijetnama mogla bi se održati u studenom

Prva VN Vijetnama u povijesti mogla bi se održati krajem sezone nakon što je inicijalni te…