Charles Leclerc kaže da nije siguran gdje Ferrari gubi u odnosu na svoje glavne suparnike iz Mercedesa nakon što su na prvom danu na Suzuki bili sporiji i u kvalifikacijskim uvjetima i u uvjetima utrke.

Mercedes je zasad opravdao status favorita na Suzuki koja svojom konfiguracijom odgovara njihovom F1 W10, a u tome im je pomogao i paket aerodinamičkih poboljšanja koja su donijeli ovoga vikenda.

Ferrari je na posljednje četiri utrke osvojio četiri pole positiona i tri pobjede, ali unatoč poboljšanjima koja su donijeli na utrci u Singapuru na Suzuki nisu mogli pratiti Mercedesov ritam, posebno u uvjetima utrke.

Leclerc je u simulacijama kvalifikacija bio četvrti najbrži, gotovo četiri desetinke sekunde iza bržega Mercedesa, a vjeruje da se i on i bolid mogu poboljšati do kvalifikacija koje su na rasporedu u nedjelju u 03:00 nakon što je tajfun Hagibis odgodio cijeli subotnji program.

“Iskoristili smo dan najbolje što smo mogli, znajući da će kvalifikacije biti odgođene za nedjelju zbog vremenskih uvjeta,” rekao je Leclerc.

“Svi su treningu pristupili nešto drugačije nego inače, posebno drugom treningu. Ovoga vikenda neće biti trećega treninga, a ako iz nekoga razloga ne budemo mogli voziti u nedjelju ujutro rezultati drugoga treninga računat će se za startni poredak.”

“Naši suparnici danas su bili vrlo jaki i mi još nismo gdje bismo htjeli biti. Nisam potpuno siguran gdje gubimo po pitanju brzine, ali znam da će poboljšanja stići s moje strane.”

Vettel kaže da dan nije bio tako loš i da je Ferrari u dobrom stanju uoči kvalifikacija.

“U dobrom smo stanju, ali možda nam nedostaje nešto brzine,” rekao je Vettel.

“Naši su suparnici izgledali vrlo sigurno od samoga početka i nastavili su to pokazivati i na drugom treningu.”

“Mislim da imamo još prostora za napredak jer nije to bio idealan trening i kako smo koristili gume. Nisam siguran što ću raditi sutra [subota], opuštati se ili se baviti nekim sportom u zatvorenom.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli najavio istragu oko pucanja guma u završnici utrke

Mario Isola iz Pirellija najavio je detaljnu istragu oko pucanja njihovih guma u završnici…