Charles Leclerc ohrabren je činjenicom da novi Ferrari SF21 na stazi pokazuje performanse koje su očekivali na temelju simulacija uoči početka sezone, ali da pravi odgovor o Ferrarijevoj konkurentnosti nećemo dobiti prije prvih kvalifikacija.

Leclerc i Sainz jučer su odradili prvi test novoga bolida i zajedno odvozili 115 krugova odnosno 622 kilometra, a vozači su zadovoljni prvim dojmovima i ponašanjem bolida s kojim žele popraviti loš dojam koji su ostavili prošle sezone kada su završili šesti u poretku konstruktora.

Leclerc kaže da su prvi dojmovi u novom SF21 ohrabrujući i da je najvažnije da se podaci sa staze podudaraju s onima iz simulacija u Maranellu.

“Prvi dan u novom bolidu uvijek je jako zanimljiv nakon posla koji smo odradili preko zime,” rekao je Leclerc.

“Odradili smo cijeli program bez većih problema i prvi dojmovi o bolidu su prilično dobri.”

“Ali prerano je da bismo dobili potpunu sliku.”

“Bilo je jako toplo i vjetrovito i zato je teško uspoređivati s prošlom sezonom.”

“A i sve je relativno u odnosu na druge i koliko su se oni poboljšali u odnosu na nas. Ali da, postoje neki obećavajući znakovi iako ne možemo znati do prvih kvalifikacija.”

Ferrari je za ovu sezonu dva razvojna tokena potrošio na stražnji kraj – redizajnirali su mjenjač, stražnji ovjes i povisili diferencijal kako bi više zraka strujalo preko difuzora koji je kritičan za aerodinamičke performanse.

“Mislim da smo radili na tome i prvi podaci koje smo vidjeli na stazi dobro koreliraju s onima koje smo imali u Maranellu prije testa i već je to pozitivno,” rekao je Leclerc.

“S druge strane, jako je teško davati povratne informacije u ovako teškim uvjetima. Ali činjenica da se podaci dobro podudaraju s onima u Maranellu već je dobar znak.”

2021 Ferrari SF21 Charles Leclerc Bahrain F1 test medium C3 Pirelli side shot Photo Ferrari
Charles Leclerc, Ferrari SF21 (Photo: Ferrari)
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Turske otkazana, dvije utrke u Austriji

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je da će VN Turske, koja je trebala zamijeniti VN Kanade, biti…