Charles Leclerc vozit će za Ferrari barem još tri sezone nakon što je potpisao novi višegodišnji ugovor s momčadi iz Maranella za koju je vozio posljednjih pet godina dok se još uvijek čeka mogući novi ugovor za Carlosa Sainza.

Iako se ne zna koliko točno traje novi Leclercov ugovor, spominje se da je riječ o ‘nekoliko godina’ što znači da će u Ferrariju ostati barem do kraja 2026., prve godine novih pravila – trenutni ugovor traje do kraja 2024., a u najgorem slučaju novi ugovor trajat će barem dvije sezone.

Leclerc je u Formuli 1 debitirao 2018. u Sauberu nakon osvajanja GP2 naslova 2017. za Prema Racing, a u Ferrari je stigao već 2019. nakon sjajne debitantske sezone u Sauberu u kojoj je u potpunosti zasjenio Marcusa Ericssona kojem je to bila četvrta F1 sezona.

Iako tijekom pet godina u Ferrariju nije imao bolid sposoban za borbu za naslov prvaka, Leclerc je pobijedio pet puta, 30 puta stajao na postolju i 23 puta startao s najbolje startne pozicije čime dijeli drugo mjesto s Laudom među Ferrarijevim vozačima, iza Schumachera s 58.

“Charlesova veza sa Scuderijom nadilazi vezu vozača i momčadi budući da je dio obitelji Ferrari već osam godina, još iz vremena prije nego što je prvi put vozio s propetim konjićem na njegovom trkaćem odijelu,” rekao je šef momčadi Frederic Vasseur.

“Njegove vrijednosti i vrijednosti naše momčadi su isprepletene i stoga je bilo prirodno da se dogovorimo oko produljenja naše suradnje.”

“Poznajemo ga po njegovoj neprestanoj želji da sebe gura do krajnjih granica i cijenimo njegove izvanredne sposobnosti kada su u pitanju borbe i pretjecanja u utrci.”

“Odlučni smo dati Charlesu pobjednički bolid i znam da su njegova odlučnost i predanost elementi koji nam mogu pomoći da postignemo naše ciljeve.”

“Jako mi je drago znati da ću još nekoliko sezona nositi trkaće odijelo Scuderia Ferrari,” dodao je Leclerc.

“Utrkivati se za ovu momčad bio je moj san od moje treće godine, gledao sam VN Monaka s prozora prijateljeva stana kod zavoja St. Devote i uvijek sam pratio crvene bolide,” rekao je Leclerc.

“Ova momčad je moja druga obitelj otkako sam se pridružio Ferrarijevoj vozačkoj akademiji 2016. i postigli smo puno zajedno, boreći se zajedno u proteklih pet godina.”

“Međutim, vjerujem da najbolje tek dolazi i ne mogu dočekati da počne nova sezona kako bismo nastavili napredovati i bili konkurentni na svakoj utrci.”

“Moj san ostaje osvajanje prvenstva s Ferrarijem i siguran sam da ćemo u godinama koje su pred nama zajedno uživati u sjajnim trenucima i usrećiti naše navijače.”

Leclerc je u pet sezona u Ferrariju u poretku završavao četvrti (2019.), osmi (2020.), sedmi (2021.), drugi (2022.) i peti (2023.), a svake godine je barem jednom bio na postolju.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Leclerc je znao da Hamilton dolazi kad je potpisao novi ugovor

Charles Leclerc otkrio je da je znao da Ferrari intenzivno pregovara s Lewisom Hamiltonom …