Charles Leclerc zadovoljan je utrkom u SAD-u i vjeruje da je izvukao maksimum iz svoga Ferrarija SF21, a dodao je da je njihova brzina na ovoj stazi pozitivno iznenađenje i da su zadovoljni razvojem bolida iako su već dugo usredotočeni na 2022.

Ferrari i McLaren vode veliku borbu za treće mjesto u poretku konstruktora, a nakon što je Ferrari uveo poboljšanje na hibridnim elementima i dao nove pogonske jedinice svojim vozačima u Rusiji i Turskoj uspjeli su steći malu prednost u odnosu na McLaren.

Nakon što su na pretposljednjoj utrci u Turskoj bili uvjerljivo brži od McLarena, Ferrari nije očekivao da će isto ponoviti i u Austinu, ali Ferrari je bio brži i u kvalifikacijama i u utrci, predvođen Leclercom koji se kvalificirao i završio četvrti.

“Kakva utrka, definitivno jedna od fizički najtežih utrka u mojoj karijeri,” rekao je Leclerc.

“Stražnji kraj se dosta micao i temperature su bile visoke.”

“Zadovoljan sam sa svojim osobnim performansama, mislim da nisam mogao puno više i zaista sam pritiskao bolid do granica u svakom krugu.”

“Naša brzina je pozitivno iznenađenje. Iako smo većinom usredotočeni na 2022., nekoliko poboljšanja koja smo donijeli ove godine omogućila su nam da napravimo neke važne korake naprijed.”

“Želio bih se zahvaliti svima u Maranellu i našoj tvornici, kao i na stazi, za sav naporan rad koji ulažu. Ovoga vikenda rezultati su to i pokazali.”

“Povratak u SAD bio je sjajan i pravo je zadovoljstvo opet se utrkivati na ovoj stazi.”

“Slijedi nam Meksiko, oko kojega sam također jako uzbuđen.”

“Staza bi nam trebala prilično odgovarati i nastavit ćemo pritiskati kako bismo nastavili ovim pozitivnim putem.”

Leclerc se nalazi na šestom mjestu u poretku vozača, 21 bod iza Norrisa i 5.5 bodova ispred momčadskoga kolege Sainza nakon što je na tri od posljednje četiri utrke završio četvrti.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappenovi potezi su ‘preko granice’ – Hamilton

Lewis Hamilton kaže da se u trkaćoj karijeri još nije susreo s vozačem poput Maxa Verstapp…