Charles Leclerc u potpunosti prihvaća krivnju za incident sa Sebastianom Vettelom u trećem zavoju prvoga kruga kojem se već ispričao, a Nijemac kaže da nije očekivao napad od momčadskog kolege u uskom trećem zavoju.

Vettel se borio s Magnussenom uoči trećega zavoja, ali Leclerc je vrlo kasnim kočenjem s unutarnje strane pogodio Vettela u stražnji kraj i otkinuo mu stražnje krilo, a sebi je oštetio podnicu.

Vettel je odustao u istom krugu dok je Leclerc odustao tri kruga kasnije, što je drugi sudar Ferrarijevih vozača u posljednje četiri utrke.

“Isprike nisu dovoljne u ovakvim situacijama, jednostavno sam razočaran sobom,” rekao je Leclerc za Sky Sports F1.

“Danas sam odradio jako loš posao, iznevjerio sam momčad i žao mi je, iako to nije dovoljno. Nadam se da ću naučiti iz ovoga i da ćemo se vratiti jači na idućim utrkama.”

“Ne treba nam ovo, momčadi ovo ne treba, bacio sam sav trud momčadi u smeće. Jako mi je žao, ali to nije dovoljno.”

Na pitanje je li njegov pokušaj pretjecanja bio preoptimističan, Leclerc je odgovorio: “Da, bio je.”

Vettel kaže da nije očekivao napad momčadskog kolege s unutarnje strane trećega zavoja jer smatra da nije bilo mjesta u gužvi prvoga kruga.

“Borio sam se s dva druga bolida, već nas je bilo troje u trećem zavoju i bio sam jako iznenađen jer sam bio s unutarnje strane i nisam očekivao da će Charles nešto pokušati,” rekao je Vettel.

“Mislim da nije bilo mjesta. Velika šteta, nešto što bismo trebali izbjeći, ali nisam mogao puno toga drukčije učiniti. Vozio sam oprezno i konzervativno jer je već bilo puno vozača na tom mjestu, to je ukosnica i vrlo je tijesno.”

“Samo sam pokušavao pozicionirati bolid za idući pravac. Ali onda sam shvatio da imam prilična oštećenja na bolidu.”

“Šteta je i zbog nadogradnji jer smo zaista htjeli vidjeti gdje je bolid s njima. Ali nažalost nećemo dobiti taj odgovor.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel kritizira FIA-u – ‘To nije bilo jako profesionalno’

Sebastian Vettel smatra da se FIA nije ponijela profesionalno s kasnim izricanjem kazne za…