Charles Leclerc kaže da je na prošloj utrci u Portugalu imao pogrešan pristup treninzima i kvalifikacijama i da je prebrzo htio odvoziti sjajan krug, što pokazuje da još uvijek ima puno za naučiti unatoč nekim fantastičnim kvalifikacijskim nastupima.

Leclerc se od dolaska u Formulu 1 2018. istaknuo kao specijalist u kvalifikacijama koji iz bolida često izvuče performanse koje u momčadi nisu očekivali, a upravo je to učinio na prve dvije utrke ove sezone na kojima se kvalificirao četvrti.

Ali u Portugalu se Leclerc kvalificirao tek na osmo mjesto, tri mjesta iza momčadskoga kolege Sainza, dok je u utrci popravio dojam i završio šesti iza Norrisa u McLarenu.

“On ima taj kapacitet da izvuče dvije desetinke za koje mi ne znamo da postoje u našem bolidu,” rekao je sportski direktor Ferrarijeve F1 momčadi Laurent Mekies.

“On to čini na redovnoj bazi. Za njega je to normalno, ali u Portugalu mu je nedostajalo samopouzdanja u teškim uvjetima da bi pokazao svoju čaroliju.”

Leclerc se slaže s Mekiesom, ali dodaje da su kvalifikacije u Portugalu pokazale da ima još puno toga za naučiti.

“Osjećam da su ove kvalifikacije pokazale da i dalje imam puno toga za naučiti,” rekao je Leclerc.

“Sigurno da su kvalifikacije jedna od mojih jakih strana, ali općenito, ovo je bio prilično loš vikend za mene, vrlo nekonzistentan. Zato imam još puno posla sa svoje strane.”

“Ono što sam naučio ovoga vikenda je da sam možda trebao ići korak po korak, posebno u ovako teškom vikendu poput ovoga.”

“Pokušavao sam odmah pritiskati bolid do granice i to mi je vikend učinilo vrlo, vrlo neurednim.”

“Ako pogledate petak i subotu, nisu to bili jako dobri dani za mene. Bio sam posvuda i jednom u deset krugova uspio bih odvoziti jako dobar krug, ali nisam bio konzistentan.”

“Možda sam u takvim uvjetima trebao više ići korak po korak, što sam u utrci i učinio.”

Zahvaljujući šestom mjestu u Portugalu Leclerc drži peto mjesto u poretku vozača iza Hamiltona, Verstappena, Norrisa i Bottasa.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen – ‘Pirelli ne može kriviti momčadi, trebali bi gledati sebe’

Max Verstappen smatra da talijanski proizvođač guma Pirelli ne može kriviti F1 momčadi za …