Charles Leclerc priznao je da je na početku VN Bahraina ignorirao naredbe svoje momčadi da pričeka još dva kruga prije nego napadne svoga momčadskog kolegu Sebastiana Vettela jer je imao dobru priliku za napad na startno ciljnom pravcu.

Leclerc je i na prvoj utrci sezone u Australiji dobio naredbu da ne napada Vettela koji se mučio s gumama i kojega je prestigao Verstappen u Red Bullu, što je novi Ferrarijev vozač i poslušao i zadržao peto mjesto iako je bio puno brži od iskusnijeg kolege.

U Bahrianu je Leclerc startao s pole positiona i izgubio vodstvo na startu od Vettela, a kasnije i drugo mjesto od Bottasa, ali kad se vratio na drugo mjesto pokazao je da je opet brži od Vettela.

Ali u petom krugu Leclerc je rekao momčadi da je brži od Vettela i smije li ga prestići na što je dobio odgovor da zadrži poziciju još dva kruga.

Vettel and Leclerc Ferrari Bahrain GP F1 2019 race Photo Ferrari XPB

“U redu, ostani tu još dva kruga, ostani tu još dva kruga,” rekli su Leclercu.

Ali kako se Vettel sve više mučio u Ferrariju SF90, imao je loš izlaz iz posljednjega zavoja na kraju petoga kruga i Leclerc je vidio svoju priliku i prestigao Vettela uz pomoć DRS-a.

Vettel je pokušao uzvratiti na idućoj DRS zoni, ali nije uspio te je Leclerc odjurio prema vodstvu koje je izgubio tek kad su počeli problemi s motorom.

“Samo sam im htio reći situaciju,” rekao je Leclerc.

“Mislim da su mi rekli ‘ok, ostani tu još dva kruga’, ali na idućem pravcu imao sam priliku, krenuo sam i bio je to uspješan prolaz.”

“Nakon toga bio sam jednostavno brži i vozio svoju utrku.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari nije bio usredotočen na performanse na prvom danu

Ferrarijev vozač Charles Leclerc kaže da on i njegova momčad nisu bili usredotočeni na per…