Charles Leclerc priznaje da je izlijetanje u brzoj Parabolici na VN Italije isključivo njegova krivica, ali kaže da je bolid prošloga vikenda bio jako težak za voziti u konfiguraciji s malo downforcea.

Ferrari je imao dva najgora vikenda ove sezone u Belgiji i Italiji što je bilo i očekivano s obzirom na slabosti njihovoga SF1000, a konfiguracija iduće staze Mugello trebala bi im više odgovarati.

Leclerc je svoju promjenu guma obavio prije sigurnosnoga automobila kojega je izazvao Magnussen u Haasu i vratio se na 17. mjesto, a kad je većina vozača obavila svoje promjene guma Monegažanin se našao na šestom mjestu.

Ali njegova utrka ubrzo je završila jer se razbio u brzom zavoju Parabolica, udario u barijere i izazvao prekid utrke.

“Jednostavno sam izgubio bolid, moja krivica,” rekao je Leclerc.

“Bila je to jako teška utrka da budem iskren. Mislio sam da nismo imali sreće sa sigurnosnim automobilom, ali zapravo smo imali sreće.”

“Na hard gumama sam se jako mučio. Pokušao sam pritiskati, ali izgubio sam bolid u Parabolici i razbio se. Bila je to moja greška, ali bolid je bilo jako teško voziti prije sudara. Ali nema isprike, moja greška.”

“Osjećam se dobro. Malo me boli na nekim mjestima, ali trebao bih biti u redu. To je normalno jer je sudar bio prilično jak, ali u redu sam.”

“Imali smo dva jako teška vikenda kao momčad, ali u ovom trenutku to je tako i nadam se da možemo uzvratiti i veselim se Mugellu.”

Vettel je vrlo rano odustao zbog problema s kočnicama nakon što je u kvalifikacijama bio tek 17.

“Ovo je jako težak trenutak za cijelu momčad, a ja kao dio nje patim sa svima ostalima,” rekao je Vettel.

“Ali ovo je sad naša realnost i moramo pokušati biti što bolji u ostatku sezone u kojem ima još dosta utrka.”

“Imamo puno posla i moramo ostati usredotočeni.”

“Sad idemo u Mugello koji je potpuno drukčija staza i možda bismo tamo mogli biti malo bolji. Nadam se da možemo imati čist vikend.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari na Nurburgring donosi nova poboljšanja za SF1000

Nakon nekoliko manjih poboljšanja koja su donijeli na prethodnoj utrci u Rusiji, Ferrari ć…