Charles Leclerc kaže da su on i njegova momčad već na predsezonskim testiranjima u Barceloni znali da nešto nije u redu s njihovim ovogodišnjim bolidom SF1000, ali da je ponosan na način na koji je odvozio svoju treću sezonu u Formuli 1.

Ferrari je ove godine završio šesti i imao najgoru sezonu od 1980. kada su završili deveti u poretku od deset konstruktora te sezone i bili bolji tek od Alfa Romea, godinu dana nakon što je Jody Scheckter osvojio naslov prvaka 1979.

Osim što nisu ostvarili nijednu pobjedu, baš kao i 2016., 2014., Ferrari nijedan krug nije proveo u vodstvu, a Leclerc je ostvario dva najbolja rezultata u sezoni s pobjedničkim postoljima na prvoj i četvrtoj utrci sezone.

2020-Sakhir-GP-Leclerc-Ferrari-soft-Pirelli-Saturday-Photo-Ferrari

Leclerc je u Ferrariju, koji je rijetko bio među najbržim bolidima, završio osmi u poretku vozača, 65 bodova ispred Vettela, i vjeruje da mu je ovo bila najbolja sezona u Formuli 1 iako je 2019. ostvario dvije pobjede i sedam pole positiona.

“Mislim da za mene postoje dvije strane ove sezone. S moje strane, mislim da mi je ovo bila osobno najbolja sezona u F1,” rekao je Leclerc.

“Jako sam sretan s onim što sam pokazao ove sezone na stazi. Preuzimao sam rizike i to je uglavnom završavalo pozitivno i pomoglo nam da osvojimo puno bodova. Nekoliko puta nije završilo tako i izgubili smo nekoliko bodova.”

“Ali mislim da je sezona bila jako pozitivna sa strane mojih performansi.”

2020 Emilia Romagna GP Leclerc Binotto Photo Ferrari

“S tim sam jako sretan i veselim se idućoj sezoni kako bismo vidjeli koliko možemo napredovati.”

Leclerc kaže da su već na predsezonskim testiranjima vidjeli da nešto nije u redu s bolidom kojem je ove godine nedostajalo snage i aerodinamičke učinkovitosti što ih je posebno pogodilo na brzim stazama i stazama s puno ubrzanja iz sporih zavoja.

“Nakon testiranja u Barceloni, mislim da smo svi znali da nešto nije u redu,” rekao je.

“Mislim da smo tijekom sezone jako naporno radili, iako je bilo teško prihvatiti situaciju nakon prve utrke jer je bilo očito što je naša realnost. Radili smo na konstruktivan način.”

“Mislim da smo se nakon toga poboljšavali. Bili su to mali koraci, ali kao što sam rekao, mali koraci u pravom smjeru i to nije uvijek zajamčeno u F1. Mislim da smo jako puno naučili za budućnost iz ove sezone i da ćemo se vratiti jači.”

Leclerc Binotto Sainz first day at Ferrari Christmas 2020 Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren potvrdio pregovore s Volkswagenom

McLarenov CEO Zak Brown potvrdio je da je njegova momčad uključena u pregovore oko mogućeg…