2023-Bahrain-GP-Verstappen-leads-Leclerc-and-Perez-Photo-Red-Bull-Edited-by-MAXF1net

Charles Leclerc kaže da je Red Bull u utrci bio ‘na drugom planetu’ i da Ferrari mora uložiti maksimalan napor da shvate zašto imaju tako veliki zaostatak.

Ferrari je u kvalifikacijama zauzeo drugi startni red, tri desetinke iza bržega vozača Red Bulla Verstappena, ali u utrci je prednost bila zapanjujuće velika, u pojedinim periodima i do jednu sekundu po krugu.

Da stvar bude gora za Red Bullove suparnike, Verstappen i Perez su zahvaljujući najboljoj degradaciji guma mogli dvaput koristiti soft gume i jednom hard dok su ostali većinom koristili jednom soft i dvaput hard.

“Nismo bili dovoljno dobri, daleko smo od Red Bulla tako da moramo pritisnuti kako bismo shvatili što su pronašli tijekom ove stanke jer su po brzini u utrci na drugom planetu,” rekao je Leclerc.

“Zasad to ne znamo. Brzi smo u kvalifikacijama, ali ne tako brzi u utrci, i to ne za malo.”

“Zato mislim da je Red Bull negdje pronašao nešto veliko i mi to isto moramo pronaći. To je jako teško shvatiti jer se bolid od kvalifikacija do utrke uopće ne mijenja [par ferme].”

“Ali iz nekoga razloga u jednom krugu smo im jako blizu, a u utrci smo sekundu iza njih, u nekim dijelovima utrke.”

“Razlika je prilično luda tako da to moramo pogledati i razumjeti.”

Red Bull je u Bahrainu mogao koristiti najviše downforcea od konkurencije, ali i dalje imati vrlo konkurentnu brzinu na pravcu, samo 1 km/h manje od najbržega Ferrarija.

To im je dalo prednost u potrošnji guma što je još više povećalo razliku u brzini u utrci, posebno u kasnijim fazama pojedinih dionica.

“Degradacija guma je jedan faktor, ali na kraju nam jednostavno nedostaje performansi,” smatra Leclerc.

“Moramo više pritiskati kako bismo izvukli performanse iz bolida, a onda se degradacija povećava. Moramo to pogledati jer smo trenutno jako daleko od pobjedničke brzine u utrci.”

“Mislim da je jako teško razdvojiti degradaciju i performanse. Mislim da smo na kraju krajeva prespori u utrci i zato previše pritišćemo, uništavamo gume jer smo prespori.”

“Red Bull ima toliko više performansi da mogu čuvati gume u prvih nekoliko krugova i onda krenu pritiskati i tako je degradacija puno bolja.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton za 40 milijuna funti prelazi u Ferrari 2024.?

Britanski tabloidi raspisali su se da će Lewis Hamilton potpisati ugovor s Ferrarijem za i…