Charles Leclerc priznao je da su mu u borbi s Lewisom Hamiltonom na VN Italije pomogle lekcije koje je naučio na VN Austrije gdje je zbog agresivnoga poteza Maxa Verstappena izgubio prvo mjesto i prvu pobjedu u F1 karijeri.

Leclerc je u Austriji u posljednjim krugovima izgubio prvo mjesto od jurećeg Verstappena koji ga je prošao kasnim kočenjem s unutarnje strane trećega zavoja uz dodir prednjim kotačima, a suci su nakon utrke dugo vijećali hoće li kazniti Verstappena.

Verstappen je na kraju zadržao pobjedu, a Leclerc je na idućoj utrci u Velikoj Britaniji bio agresivniji u obrani u duelu s Verstappenom te nije kažnjen.

Leclerc je odlučno branio prvo mjesto i na VN Italije gdje ga je dvadesetak krugova pritiskao Hamilton u Mercedesu, a osim promjene pravca na kočenju za drugu šikanu Leclerc je Hamiltona prisilio da s vanjskim kotačima izađe van staze.

Suci su Leclercu izrekli opomenu u vidu crno bijele zastave, ali nisu vidjeli potrebu da se incident dodatno istražuje.

“Od Austrije mi je jasno da možemo ići nešto dalje u načinu na koji se možemo braniti i prestizati, u razini agresivnosti nas vozača,” rekao je Leclerc nakon druge pobjede u F1 karijeri.

Max Verstappen Red Bull Honda and Charles Leclerc Ferrari on podium Austrian GP F1 2019 Photo Red Bull

“Vjerujem da mi je Austrija pomogla da promijenim pristup i danas sam i zbog toga uspio pobijediti.”

“Očito je da sam bio na samoj granici, ali sretan sam što se mogu utrkivati na ovaj način.”

“Bio sam svjestan da sam dobio crno bijelu zastavu za micanje na kočenju. Da budem potpuno iskren, znao sam da je on s desne strane, kočio je malo prerano.”

“Vjerojatno je to učinio namjerno jer nije htio pokušati proći s vanjske strane. Osjećao sam da sam ostavio širinu bolida, nisam vidio snimke, ali prilično sam siguran da sam ostavio širinu bolida.”

“Dobro je ako se možemo žešće utrkivati.”

Charles Leclerc Ferrari SF90 Italian GP F1 2019 battle with Lewis Hamilton Mercedes Photo Ferrari Sky Sports F1

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel kritizira FIA-u – ‘To nije bilo jako profesionalno’

Sebastian Vettel smatra da se FIA nije ponijela profesionalno s kasnim izricanjem kazne za…