Charles Leclerc žali se na sklizak asfalt u posljednjem sektoru koji u mokrim uvjetima nudi ‘neprihvatljivo nisku’ razinu prijanjanja, ali priznaje da to ne umanjuje njegovu pogrešku zbog koje je odustao na VN Njemačke.

Leclerc je zbog problema s pumpom goriva startao tek deseti, ali u utrci je sustizao vodećega Verstappena prije nego se razbio u pretposljednjem zavoju, izletivši na slizak crni asfalt pri maloj brzini na soft gumama za suho nakon čega je završio u barijerama.

U istom zavoju izletilo je nekoliko vozača poput Hamiltona i Hulkenberga koji je tu završio svoju utrku dok je bio četvrti, a Leclerc nije krio razočaranje svojim nastupom i skliskim asfaltom na Hockenheimu.

“Danas sam razočaran sa samim sobom,” rekao je Leclerc.

“Nije to bila velika pogreška. Bila je mala pogreška, radio sam puno veće tijekom ove sezone.”

“To ne umanjuje moju pogrešku, ali mislim da je asfalt u posljednja dva zavoja neprihvatljiv za F1 stazu kad je mokro.”

Verstappen Leclerc German GP F1 2019 Photo Red Bull

“Ne možemo imati tako malo prijanjanja. Vidjeli smo i druge vozače da gube prijanjanje u tim zavojima, možda sam ja bio jedini na gumama za suho, ali vozio sam 60 km/h i nisam imao nikakvo prijanjanje. Ima tu nešto.”

“Ali općenito, to ne opravdava moju pogrešku. Ja sam potpuni krivac i šteta je velika. Jako mi je žao navijača i momčadi.”

Vettel je nakon starta s 20. mjesta preživio teške uvjete i na kraju jurio na gumama za suho do drugoga mjesta iza pobjednika Verstappena.

“Trebalo mi je neko vrijeme da ugrijem intermediate gume, bilo je to dugo poslijepodne,” rekao je Vettel.

“Vozio sam uredno većinu utrke. Ne znam mogu li sažeti utrku u tako kratkom vremenu. Čestitam Maxu, vozio je sjajno. Mi smo samo vozili i ciljali na idući bolid.”

“Na kraju sam bio brži i mogao sam pretjecati. Vidio sam da je puno vozača oprezno u prvom zavoju i tu sam davao sve kako bih ušao u DRS zonu i onda napao na stražnjem pravcu.”

Nakon VN Njemačke, Vettel i Leclerc zauzimaju četvrto i peto mjesto u poretku vozača dok Ferrari ima 44 boda više od Red Bulla.

German GP F1 2019 podium Verstappen Vettel Kvyat Photo Red Bull

SAŽETAK UTRKE

SAŽETAK
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton i Messi podijelili Laureusa za sportaša godine

Lewis Hamilton i Lionel Messi proglašeni su pobjednicima Laureusove nagrade za svjetskoga …