Charles Leclerc kaže da je svjestan da mora nešto promijeniti u svom vozačkom stilu u odnosu na momčadskoga kolegu Sebastiana Vettela koji u utrkama manje troši gume.

Leclerc je posljednjih nekoliko utrka brži Ferrarijev vozač u kvalifikacijama, ali u utrkama se često muči s potrošnjom guma što je do izražaja došlo i u Austriji gdje ga je u borbi za pobjedu prestigao Verstappen.

U Mađarskoj je Vettel startao iza Leclerca i strpljivo ga pratio u uvodnoj dionici utrke koju je produljio na čak 39 krugova kako bi u drugoj dionici mogao koristiti soft.

Alternativna strategija mu se isplatila jer je na novim gumama sustigao i prestigao Leclerca te završio na postolju iza Hamiltona i Verstappena.

“Definitivno postoji nešto što Seb radi bolje od mene na dužim dionicama,” rekao je Leclerc.

“Mislim da moram razumjeti neke stvari na mojoj strani. Više se mučim s potrošnjom guma od Seba i vjerujem da to dolazi i od moje vožnje.”

“Možda vozim malo preagresivno u utrkama i moram to razumjeti, analizirati i pokušati to popraviti za iduće utrke.”

“Posljednjih nekoliko utrka sam brz u kvalifikacijama, ali pretkraj utrke se više mučim. Moram razumjeti što mogu učiniti sa svojim stilom vožnje ili s balansom bolida kako bih imao malo više kompromisa između kvalifikacija i utrke jer u utrci osvajate bodove.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA i Formula 1 potvrdile promjenu pravila za 2021.

Svjetsko motorsport vijeće ratificiralo je promjene pravila koje su donijeli FIA i Formula…