Charles Leclerc je nakon tri i pol mjeseca od predsezonskih testiranja vozio Ferrarijev F1 bolid za 2020. SF1000 na demonstraciji na ulicama Maranella uoči testa dvije godine staroga SF71H u Mugellu.

F1 momčadi smiju odraditi dva dana za snimanje tijekom kojih smiju prijeći po 100 km, ali na raspolaganju imaju i dva demonstracijska dana po 15 km na stazama ili ulicama koje se ne koriste u F1 prvenstvu.

Ferrari je nakon pauze zbog koronavirusa odlučio iskoristiti jedan od dva demonstracijska dana, a Leclerc je postao prvi vozač u suvremenoj F1 eri koji je vozio Ferrarijev F1 bolid ulicama Maranella i vožnju završio na stazi Fiorano.

Nastavak priprema za početak sezone u Austriji Ferrari će imati idući utorak, 23. lipnja na Mugellu, kada će i Leclerc i Vettel voziti dvije godine star SF71H, a iako su isprve planirali koristiti Fiorano do promjene je došlo zbog mogućnosti da se na Mugellu ove godine vozi F1 utrka.

Zato će kilometri na toj stazi biti vrlo vrijedni za Ferrari, čak i u dvije godine starom bolidu, a Mugello je zbog svojih visinskih razlika ujedno i sličniji prvoj utrci sezone u Austriji.

Ferrari bi na prvu utrku u Austriji trebao donijeti novu specifikaciju pogonske jedinice i mjenjača. Promjene na strukturi mjenjača reakcija su na predsezonski problem kada je uočeno da je mjenjaču potrebno još čvrstoće, a Ferrari će donijeti i oko 15KS jaču specifikaciju svoje pogonske jedinice.

Leclerc Ferrari SF1000 Maranello Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton uvjerljivo najbrži u kišnim kvalifikacijama

Lewis Hamilton osvojio je dominantan pole position u kišnim uvjetima na Red Bull Ringu s v…