Charles Leclerc utješio je svoga prijatelja Landa Norrisa nakon kasnoga gubitka pobjede na VN Rusije i smatra da je njegova prva pobjeda pitanje trenutka, a osvrnuo se i na loš kraj svoje utrke kada je napravio sličnu grešku kao i Norris.

Norris je vodio 56.6% utrke i imao oko sekundu prednosti ispred Hamiltona na kraju 46. kruga kada je počela padati kiša, a nakon što je Hamilton u 49. krugu ušao u boks po intermediate gume Norris je na kraju 50. kruga imao 15 sekundi prednosti.

Ali kiša je padala sve jače i Norris je izgubio puno vremena u 51. krugu kada je napokon ušao u boks i vratio se na osmo mjesto, odmah iza Raikkonena kojega je prestigao u posljednjem krugu i završio sedmi.

“Mogu zamisliti kako se osjeća,” rekao je Leclerc koji je 2019. izgubio potencijalnu prvu pobjedu u Bahrainu kada je otkazala jedna od svjećica na Ferrarijevom motoru.

“Vjerojatno je bio dio procesa donošenja odluke u takvim situacijama i mogao bi se osjećati jako, jako krivo.”

Norris ima sjajnu sezonu i držao je treće mjesto u poretku vozača nakon 12 utrka, ali Bottas ga je prestigao u Nizozemskoj te i nakon Rusije drži treće mjesto, 12 bodova ispred Norrisa.

“Ali on je nevjerojatan vozač, mislim da je to jako često pokazivao ove sezone. Ima jako dobru sezonu i siguran sam da će naučiti iz toga.”

“Samo je pitanje trenutka kad će ostvariti prvu pobjedu i ne mislim da se treba osjećati loše nakon utrke kakvu je odradio.”

2021-Russian-GP-Leclerc-Ferrari-in-garage-Photo-Ferrari
Charles Leclerc, VN Rusije 2021. (Photo: Ferrari)

Leclerc je također bio razočaran ishodom utrke u kojoj je držao osmo mjesto prije kiše i napredovao do četvrtoga mjesta na kraju 50. kruga nakon što su vozači ispred njega ušli u boks, ali je zbog prejake kiše izgubio previše vremena u 51. krugu, ušao u boks i vratio se na 13. mjesto i do kraja izgubio pozicije od Gaslyja i Ocona.

“Imao sam dobar start, sve je izgledalo jako obećavajuće, puno sam pretjecao i brzina mi je bila dobra,” rekao je Leclerc.

“Stvari su se odjednom promijenile kad je počelo kišiti, Carlos je bio ispred i odlučio prijeći na intermediate gume [48. krug] dok sam ja i dalje imao dvojbe oko toga.”

“Pokušao sam odvoziti još jedan krug na gumama za suho, nadajući se da će kiša oslabiti. Ali počela je jako padati i bilo je nemoguće ne ući u boks dva kruga prije kraja.”

“To je bio kraj moje utrke, što je prava šteta. Dobar posao za momčad i Carlosa koji nam je donio treće mjesto.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prvi predsezonski test u Barceloni bez prijenosa i navijača

Formula 1 potvrdila je da na prvom testu uoči početka nove sezone neće biti prisutni navij…