2023-Spanish-GP-Leclerc-soft-Pirelli-Photo-Ferrari-Edited-by-MAXF1net

Charles Leclerc kaže da nikad u karijeri nije doživio situaciju poput one iz Španjolske kada mu bolid nije jednako dobro funkcionirao u lijevim i desnim zavojima, ali unatoč razočaravajućim rezultatima i dalje vjeruje u Ferrarijev F1 projekt.

Leclerc je u kvalifikacijama u Španjolskoj imao velikih problema s upravljivošću svoga Ferrarija SF-23, posebno u lijevim zavojima, a uoči utrke mehaničari su mu promijenili cijeli stražnji kraj kako bi mu pokušali vratiti samopouzdanje i performanse.

Iako je situacija u utrci bila bolja, Leclerc i dalje nije bio zadovoljan ponašanjem bolida koji se različito ponašao na svakom setu guma.

“Općenito, mislim da cijela momčad nije zadovoljna učinkom koji pokazujemo na stazi,” rekao je Leclerc.

“To je jako je daleko od naših očekivanja na početku sezone.”

“Vrlo smo jasni sami sa sobom i to nam je vrlo jasno”, dodao je.

Leclerca zbunjuje činjenica da po povratku u Maranello nisu mogli pronaći ništa loše u bolidu, pogotovo ništa što bi se isticalo kao uzrok problema.

“Moramo razumjeti te stvari, a za sada nemamo razlog, što je malo više zabrinjavajuće,” rekao je.

“Tu trebamo pritiskati, razumjeti razlog tome, jer je očito osjećaj bio jako loš.”

“Da budem iskren, to mi se prvi put dogodilo u karijeri. Ako pogledate sve lijeve zavoje gdje sam se mučio i rekao sam to odmah nakon kvalifikacija, to možemo vidjeti na podataka jasno da gubim 0.65 s ili 0.7 s u svim lijevim zavojima.”

“Ali još uvijek nema pravih razloga za to, tako da o tome ne mogu reći puno više da budem iskren.”

“Gledajući unaprijed, trebamo samo nastaviti pritiskati, donositi nadogradnje što je brže i redovitije moguće, što je sada naš cilj da pokušamo smanjiti zaostatak za momcima ispred, kao i zaostatak u pogledu brzine u utrci jer iako ja u subotu sam se dosta mučio, ni nedjelja nije bila sjajna.”

“Dakle, to je ono što trenutno pokušavamo učiniti. Ono što mi daje samopouzdanje je da postoji jasan smjer u kojem želimo raditi i poboljšati se. To je ono što me tjera da vjerujem u projekt.”

Ferrarijevi vozači Leclerc i Sainz u dosad održanih sedam utrka ove sezone imaju samo jedno pobjedničko postolje zahvaljujući Leclercovom trećem mjestu u Azerbajdžanu.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Perez ‘očekivao malo više’ od Silverstonea, Marko ga upozorio

Sergio Perez priznaje da je očekivao malo više od utrke na Silverstoneu u kojoj se morao p…