2023-Bahrain-GP-Leclerc-Ferrari-side-shot-soft-Photo-Ferrari-Edited-by-MAXF1net

Charles Leclerc postat će prvi vozač koji će dobiti kaznu ove sezone zbog prekomjernoga korištenja elemenata pogonske jedinice jer je prisiljen uzeti treću kontrolnu elektroniku.

Leclerc je u nedjelju prvoga vikenda sezone u Bahrainu morao uzeti novu, drugu kontrolnu elektroniku ove sezone jer je njegov SF-23 imao problem prilikom paljenja, ali to je bio tek početak priče.

U 40. krugu, dok je Leclerc bio treći, bolid je ostao bez snage što se kasnije pokazalo kao posljedica novoga problema s elektronikom.

Uoči druge utrke sezone u Džedi Ferrari nije bio siguran hoće li morati uzeti i treću kontrolnu elektroniku koja bi mu donijela deset mjesta kazne budući da svaki vozač tijekom sezone smije koristiti samo dva primjerka kontrolne elektronike.

Ali dva dana prije početka trkaćega vikenda u Saudijskoj Arabiji Ferrari je potvrdio da će Leclerc morati uzeti treću kontrolnu elektroniku.

“Imali smo dva problema, jedan u nedjelju ujutro kad smo palili bolid i jedan u utrci,” rekao je Frederic Vasseur, novi šef momčadi.

“Nažalost, dvaput je bila riječ o kontrolnoj elektronici i to je nešto što u prošlosti nikad nismo iskusili.”

“Nadam se da sad to imamo pod kontrolom. Napravili smo dubinsku analizu na ovu temu. Ali nažalost, morat ćemo dobiti kaznu u Džedi jer imamo samo dvije kontrolne elektronike za sezonu.”

Problemi s pouzdanošću prošle su godine mučili momčad iz Maranella i uoči ove sezone istaknuli su da su naporno radili na toj slabosti, da bi već na prvoj utrci sezone odustali zbog kvara.

Iako problem s kontrolnom elektronikom navodno nema nikakve veze s prošlogodišnjim problemima, definitivno je zabrinjavajuće da je potpuno novi problem iskočio u prvoj utrci sezone i to nakon što su Ferrarijeve pogonske jedinice tijekom tri dana testiranja na istoj stazi prešle 6678 kilometara.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ricciardo mijenja de Vriesa od VN Mađarske

Daniel Ricciardo dobit će novu priliku u Formuli 1 već od iduće utrke u Mađarskoj nakon št…