2023-Bahrain-GP-Leclerc-Ferrari-side-shot-soft-Photo-Ferrari-Edited-by-MAXF1net

Charles Leclerc postat će prvi vozač koji će dobiti kaznu ove sezone zbog prekomjernoga korištenja elemenata pogonske jedinice jer je prisiljen uzeti treću kontrolnu elektroniku.

Leclerc je u nedjelju prvoga vikenda sezone u Bahrainu morao uzeti novu, drugu kontrolnu elektroniku ove sezone jer je njegov SF-23 imao problem prilikom paljenja, ali to je bio tek početak priče.

U 40. krugu, dok je Leclerc bio treći, bolid je ostao bez snage što se kasnije pokazalo kao posljedica novoga problema s elektronikom.

Uoči druge utrke sezone u Džedi Ferrari nije bio siguran hoće li morati uzeti i treću kontrolnu elektroniku koja bi mu donijela deset mjesta kazne budući da svaki vozač tijekom sezone smije koristiti samo dva primjerka kontrolne elektronike.

Ali dva dana prije početka trkaćega vikenda u Saudijskoj Arabiji Ferrari je potvrdio da će Leclerc morati uzeti treću kontrolnu elektroniku.

“Imali smo dva problema, jedan u nedjelju ujutro kad smo palili bolid i jedan u utrci,” rekao je Frederic Vasseur, novi šef momčadi.

“Nažalost, dvaput je bila riječ o kontrolnoj elektronici i to je nešto što u prošlosti nikad nismo iskusili.”

“Nadam se da sad to imamo pod kontrolom. Napravili smo dubinsku analizu na ovu temu. Ali nažalost, morat ćemo dobiti kaznu u Džedi jer imamo samo dvije kontrolne elektronike za sezonu.”

Problemi s pouzdanošću prošle su godine mučili momčad iz Maranella i uoči ove sezone istaknuli su da su naporno radili na toj slabosti, da bi već na prvoj utrci sezone odustali zbog kvara.

Iako problem s kontrolnom elektronikom navodno nema nikakve veze s prošlogodišnjim problemima, definitivno je zabrinjavajuće da je potpuno novi problem iskočio u prvoj utrci sezone i to nakon što su Ferrarijeve pogonske jedinice tijekom tri dana testiranja na istoj stazi prešle 6678 kilometara.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Monako 1999. – Ferrari slavi dvostruku pobjedu

Ferrari je na današnji dan 1999. na četvrtoj utrci sezone u Monaku došao do dvostruke pobj…