Sportski direktor Ferrarijeve F1 momčadi Laurent Mekies vjeruje da Charles Leclerc nije imao uobičajeno samopouzdanje u kontrolu bolida na stazi u Bahrainu na kojoj je prošle godine dominirao, a Sebastian Vettel ne gubi nadu u osvajanje bodova unatoč tek šestom startnom redu za Ferrari.

Ferrari se očekivano mučio u Bahrainu na kojoj je snaga motora ključna, a ni Vettel ni Leclerc nisu se uspjeli plasirati u posljednji dio kvalifikacija te će startati 11. i 12.

Vettel je drugu utrku zaredom bio brži od Leclerca u kvalifikacijama, a čak deset puta prije toga brži je bio Leclerc uz ukupan kvalifikacijski omjer 11:4 za Leclerca.

“Samo jedan brzi krug nikad nije idealan, a to smo danas imali u Q2,” rekao je Vettel koji je u Turskoj ostvario prvo postolje ove sezone.

“Promašili smo prolaz u Q3 za nešto više od desetinke, ali u svom jedinom brzom krugu prvo sam imao Russella ispred sebe, što me spriječilo da uđem Charlesu u zavjetrinu, a onda nisam uspio odvoziti idealan drugi sektor.”

“To samo povećava razočaranje jer iako smo očekivali da ćemo ovdje biti u sredini poretka, mogli smo lako biti i u prvih deset nego u šestom redu.”

“Istovremeno, siguran sam da momčad u utrci može osvojiti dobre bodove. Zbog karakteristika staze, utrka će se temeljiti na čuvanju guma i mislim da možemo učiniti nešto dobro po tom pitanju. Morat ćemo biti lukavi poput lisice, strpljivi i ne griješiti.”

2020 Bahrain GP Vettel leads Leclerc Qualifying Photo Ferrari

Mekies kaže da je Ferrari očekivao teške kvalifikacije, a da Leclerc nije imao uobičajeno samopouzdanje u bolidu.

“Siguran sam da ako ga pitate da će vam vjerojatno reći da nije imao uobičajeno samopouzdanje kakvo ima ovdje,” rekao je Mekies.

“Naporno radimo da mu pružimo sve što možemo i da ima bolid kakav treba imati. Mislim da smo postigli mali napredak, vidjeli smo da mu je samopouzdanje raslo, ali danas nam je nedostajalo nešto za bolji rezultat.”

“Možemo očekivati tešku utrku zbog naših startnih pozicija, ali puno je bolida oko nas koji imaju sličnu brzinu. Najmanji detalji mogli bi odlučiti o rezultatu.”

Leclerc kaže da nakon trećega treninga nije mislio da mogu završiti bolje od 12. mjesta, ali da nakon kvalifikacija misli da su ipak mogli bolje.

“Osjećam da smo mogli odraditi bolji posao pa ne mogu sakriti razočaranje što nismo ušli u prvih deset,” rekao je Leclerc.

“Seb i ja prvi smo koji imamo izbor odabira guma, ali mislim da to neće biti prednost jer prvih deset starta na medium gumama, a to se čini najbolja opcija.”

“Bit će teška utrka u kojoj se gume jako brzo pregrijavaju pa će to biti ključno.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

‘McLaren i Red Bull rade nešto čudno s motorom’ – Leclerc

Charles Leclerc kaže da McLaren i Red Bull rade nešto čudno s korištenjem električne energ…