Charles Leclerc dobit će novi Ferrarijev motor na VN Brazila nakon problema s curenjem ulja u Austinu zbog kojega se morao vratiti na staru specifikaciju.

Leclerc je na trećem treningu na VN SAD-a imao kvar na motoru zbog čega se, kako bi izbjegao kaznu, morao vratiti na već korišteni motor druge specifikacije što ga je stajalo nešto snage u odnosu na Vettela.

Šef momčadi Mattia Binotto je uoči VN Brazila potvrdio da će Leclerc dobiti novi motor iako nije potvrđeno hoće li to biti motor treće specifikacije ili čak potpuno nova specifikacija koju još nisu koristili ove sezone.

Leclerc će korištenjem četvrtoga motora dobiti minimalno deset mjesta kazne, a ukoliko se odluči promijeniti još neki element poput turbopunjača dobit će još pet ili više mjesta kazne, što je vrlo izgledno.

“Charles će dobiti novu pogonsku jedinicu jer je zbog oštećenja u subotu u Austinu morao koristiti već korišten i manje snažan motor u ostatku vikenda,” potvrdio je Binotto.

“Nova pogonska jedinica donijet će mu kaznu u Sao Paolu, ali trebali bismo se vratiti na svoju uobičajenu razinu konkurentnosti kako bismo pokazali borbeni duh i završili sezonu na visokoj razini.”

“To će biti važno kako bismo potvrdili da napredujemo s bolidom i kako bismo mogli prenijeti nešto zaleta u zimu. Znam da su vozači i cijela momčad usredotočeni na to.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Leclerc najbrži na drugom treningu za VN Mađarske

Charles Leclerc odvozio je najbrži krug na drugom slobodnom treningu za VN Mađarske na koj…