FIA i Formula 1 potvrdili su da će ljetna stanka biti odrađena ranije kako bi se u kolovozu oslobodili termini za nadoknadu nekih od propuštenih utrka zbog pandemije koronavirusa.

Prva utrka sezone u Australiji je otkazana dok su Bahrain, Vijetnam i Kina odgođeni s još uvijek nepoznatim terminima odrade, a F1 je odlučila poduzeti prvi korak prema nadoknadi propuštenog pomicanjem ljetne stanke.

“U svjetlu globalnog utjecaja COVID-19 koronavirusa koji trenutno utječe na organizaciju F1 utrka, Svjetsko motorsport vijeće odobrilo je promjenu 2020 FIA Formula 1 Sportskoga pravilnika pomicanjem ljetnoga zatvaranja sa srpnja i kolovoza na ožujak i travanj i produljivanjem stanke s 14 na 21 dan,” stoji u FIA-inom priopćenju.

“Svi sudionici moraju odraditi period zatvaranja od 21 uzastopnog dana tijekom trećega i/ili četvrtog mjeseca.”

Promjenu su odobrili i F1 Strateška grupa i F1 Komisija, a Red Bull je prvi dao javno odobrenje.

“Kao momčad trenutno planiramo zatvaranje 27. ožujka na period od tri tjedna, ali zbog promjenjive prirode pandemije moglo bi biti nešto fleksibilnosti oko tih datuma.”

“Iako bismo se svi htjeli vratiti utrkivanju, ozbiljnost ove globalne pandemije se mijenja iz sata u sat, a utjecaj prelazi okvire našega sporta. Zato se slažemo s poduzetim mjerama kako bi se smanjio rizik od transmisije i poduprijet ćemo bilo kakvo dodatno odgađanje utrka ukoliko to bude potrebno.”

Alfa Romeo će svoj rad prekinuti od 23. ožujka do 13. travnja.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli najavio istragu oko pucanja guma u završnici utrke

Mario Isola iz Pirellija najavio je detaljnu istragu oko pucanja njihovih guma u završnici…