Gradonačelnik Londona otvoren je prema mogućnosti organizacije F1 utrke na ulicama glavnoga grada Engleske, a sportski direktor Formule 1 Ross Brawn vjeruje da je organizacija utrke na periferiji realnija mogućnost od utrkivanja u središtu grada.

F1 utrka u glavnom gradu Engleske već se godinama spominje kao mogućnost i želja čelnih ljudi u Formuli 1, a novi vlasnici Formule 1 Liberty Media također su izrazili želju za utrkom u Londonu.

Demonstracije F1 bolida u Londonu održane su 2004. i 2017., a kako Silverstone još uvijek nije osigurao ugovor s Formulom 1 iza 2019. postoji mogućnost da bi upravo London mogao biti domaćin VN Velike Britanije od 2020. nadalje.

Gradonačelnik Londona Sadiq Kahn kaže da je utrka u Londonu realna mogućnost iako bi postojali brojni izazovi.

“London je uvijek otvoren prema domaćinstvu najvećih sportskih događaja, od finala UEFA Euro 2020., NFL-a, Svjetskog prvenstva u kriketu i Major League Baseballa,” stoji u priopćenju iz gradonačelnikova ureda.

“Gradonačelnik vjeruje da bi trebalo biti moguće održati utrku u Londonu i tražio je svoj tim da istraži mogućnosti s Formulom 1.”

Formula E već je održala dvije utrke na ulicama Londona, ali ti su bolidi višestruko sporiji od Formule 1 pa je bilo puno lakše organizirati prikladnu stazu i zadovoljiti mjere sigurnosti.

Red Bull RB7 in Toro Rosso 2017 paint London F1 show 2017 Photo Red Bull

Zato sportski direktor Formule 1 Ross Brawn vjeruje da je mogućnost utrkivanja na periferiji grada realnija mogućnost od blokiranja centra Londona na tjedan dana ili duže.

“Kako je F1 aktivnost koja traje minimalno tjedan dana, gužva koju bi to uzrokovalo u centru Londona bila bi neprihvatljiva,” rekao je Brawn.

“Ne mislim da se stanovnici Londona trebaju brinuti da ćemo preuzeti centar na tjedan dana. Ali postoje lokacije na periferiji koje trenutno istražujemo.”

“Želimo da London nadopunjuje Silverstone, a ne da ga zamijeni. London je kultni grad s velikom sportskom povijesti i postoji veliki entuzijazam oko Formule 1 u tom gradu.”

Silverstone je 52 puta bio domaćin F1 utrke od ukupno 69 održanih VN Velike Britanije uz Brands Hatch (12 utrka) i Aintree (5 utrka).

London F1 show 2017 Photo Red Bull

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN Austrije – MAXF1 ekspedicija stiže na Red Bull Ring

Formula 1 u Austriju se 2014. vratila prvi puta nakon 2003. na svima dobro poznatu stazu u…