Lowdon – Manor Mercedes mora ostvarivati rezultate u 2016.

manor-mercedes-logo

Tehnički direktor trenutno najmanje momčadi u Formuli 1 Graeme Lowdon izjavio je da njegova momčad od 2016. više nema isprika i da s Mercedesovim motorima mora početi ostvarivati rezultate.

Manor je potpisao višegodišnji ugovor s Mercedesom koji im jamči korištenje najbolje pogonske jedinice u Formuli 1, PU106B Hybrid, što bi ih trebalo približiti ostatku poretka.

S potpuno novom šasijom za 2016. i dijelovima prijenosa i ovjesa koje su odlučili otkupiti od Williamsa, Manor bi trebao biti u najboljoj poziciji u odnosu na konkurenciju još otkako su 2010. ušli u Formulu 1 pod imenom Virgin.

“Za nas je to veliki korak naprijed jer je to nekoliko sekundi po krugu koje dečki za aerodinamiku ne moraju naći, a i paket je vrlo pouzdan,” izjavio je Lowdon.

“I dalje nas čeka puno posla, ali s novim bolidom, što uključuje i šasiju i motor, moći ćemo napraviti korak u pravom smjeru, bez ikakve sumnje.”

“Morate uzeti u obzir da smo cijelu sezonu vozili s bolidom koji je dizajniran prije dosta vremena.”

Nakon što su izašli iz stečaja nedugo prije početka nove sezone, Manoru je dopušteno da nastupi sa šasijom iz 2014. modificiranom da udovolji novim sigurnosnim propisima, a Ferrari im je isporučio svoje motore iz 2014.

Razlika između ovogodišnjeg i bolida za iduću sezonu bit će ogromna pa Manor nema isprike kada su u pitanju rezultati.

“Trenutno se imamo gdje sakriti, možemo to tako reći. Sad je lako krivnju prebaciti na motor ili staru šasiju, ali to više neće biti slučaj,” rekao je Lowdon.

“Sad ćemo imati isti motor, mjenjač i stražnji ovjes kao i Williams pa se imamo s kim uspoređivati.”

“Aerodinamički su jači od nas, ali ćemo svejedno napraviti velik korak naprijed.”

Iako su Manor i Mercedes već neko vrijeme dogovarali suradnju za 2016., potpisivianje ugovora usporila je situacija oko Renaultovog preuzimanja Lotusa koji će od 2016. postati tvornička momčad Renaulta.

“Bila je to jedna od lošije čuvanih tajni.”

“Ali u Mercedesu nisu htjeli biti nepristojni dok Lotusova situacija nije postala jasnija. Kad se to dogodilo, objavili su da smo potpisali ugovor.

REZULTATI: Manor Ferrari 2015.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova F1 momčad proizvela zamjenu za respirator

Mercedes-AMG Petronas High Performance Powertrains pomogli su razviti uređaj koji konstant…