Mika Hakkinen je fantastičnim startom s trećega mjesta prestigao Davida Coultharda i Michaela Schumachera i pobijedio na VN Mađarske, a time je prvi puta u sezoni 2000. preuzeo vodeće mjesto u poretku vozača dok je McLaren poveo u poretku konstruktora.

Nakon izuzetno uzbudljive 11. utrke sezone na brzom Hockenheimu na kojoj je po prvi puta u karijeri slavio Rubens Barrichello ispred Hakkinena i Coultharda, a Schumacher odustao u prvom zavoju, borba za naslov prvaka postala je vrlo napeta – Schumacher je vodio s dva boda više od Coultharda i Hakkinena, a Barrichello je kasnio tek 10 bodova za momčadskim kolegom.

Schumacher je u subotu osvojio peti pole position (1:17.514) od ukupno devet te sezone, 0.372 sekundi ispred Coultharda i 0.408 sekundi ispred Hakkinena, a Barrichello je bio peti iza Ralfa Schumachera u BMW Williamsu.

Ali na startu je Hakkinen fantastično startao i preuzeo vodstvo u kratkom sprintu do prvoga zavoja koji je te godine još uvijek bio polukružni, poput posljednjega zavoja.

Finac je bez problema kontrolirao utrku s vodeće pozicije i vodio 76 od 77 krugova, a Coutlhard je vodio jedan krug jer je ostao na stazi duže od Hakkinena.

Schumacher je obranio drugo mjesto od Coultharda koji ga je pritiskao u posljednjim krugovima i završio pola sekunde iza njega iako je izgubio vrijeme iza vozača koji su zaostali za cijeli krug.

Četvrti je završio Barrichello, šest sekundi iza njega Ralf Schumacher, a posljednji bod i šesto mjesto osvojio je Frentzen u Jordanu.

Hakkinen je nakon 12 od 17 utrka vodio s 64 boda, dva više od Schumachera, šest više od Coultharda i 15 više od Barrichella, a McLaren je vodio u poretku konstruktora s bodom više od Ferrarija.

SNIMKA UTRKE

Učitaj još iz Povijest

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Francuske 2000. – Obračun McLarena i Ferrarija, Coulthardov srednji prst Schumacheru

David Coulthard i Mika Hakkinen na današnji su dan 2000. osigurali dvostruku pobjedu za Mc…