Malezija izbačena iz F1 kalendara za 2018.

pirelli-f1-malaysian-gp-2015-race-red-bull-force-india

Velika Nagrada Malezije neće biti u kalendaru za 2018. nakon zajedničke odluke šefova utrke koji su odlučili ranije prekinuti ugovor s Formulom 1.

Budućnost VN Malezije upitna je već nekoliko mjeseci nakon što su ministri u studenom objavili da neće produžiti ugovor koji ističe na kraju 2018. Ali na kraju je donešena odluka o ranijem prekidu ugovora zbog visokih troškova održavanja F1 utrke i slabe prodaje karata.

Nakon rasprave s novim vlasnicima Formule 1 Liberty Media dogovoreno je da će ugovor biti prekinut nakon utrke 2017. i da će VN Malezije 2018. zamijeniti VN Njemačke.

Upravljački direktor komercijalnih operacija Sean Bratches izrazio je žaljenje zbog ovakoga raspleta događaja.

“Uvijek je tužno reći zbogom članu F1 obitelji.”

“Malezijski navijači gotovo dva desetljeća bili jedni od najstrastvenijih navijača. Kao što smo rekli u Melbourneu, imamo velike planove za našu globalnu bazu navijača s boljim digitalnim sadržajima i novim događajima.”

“Za iduću sezonu imat ćemo 21 uzbudljivu utrku s povratkom Njemačke i Francuske.”

Organizatori VN Malezije prošle su godine potpuno obnovili asfalt na stazi Spenag International Circuit, ali to neće biti uzaludno budući da nastavljaju s održavanjem MotoGP utrke koja im donosi profit.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…