Manor dobio ponudu nepoznatog investitora

Pascal Wehrlein Manor Mercedes MRT05 Austrian GP F1 2016 Foto F1fanatic

Momčad Manora dobila je ponudu još uvijek nepoznatog investitora koji očekuje odgovor do petka, čime se pojavila nada da ćemo ove sezone ipak gledati 22 vozača i 11 momčadi kako je izvorno i planirano.

Tvrtka Just Racing Services Ltd., matična tvrtka Manorove F1 momčadi, prošloga je tjedna pala u stečaj nakon što su propali svi pregovori s potencijalnim ulagačima koji su nužni za nastavak priprema za novu sezonu Formule 1.

Autosport navodi da stečajni upravitelji FRP Advisory LLP razgovaraju sa zainteresiranim stranama od kojih je jedna ponudila konkrentnu ponudu i to za sve tri Manorove tvrtke – Just Racing Services Ltd, Just Racing Ltd i Manor Grand Prix Racing Ltd.

Zainteresirani investitor vjeruje da Manor odluku mora donijeti do 20. siječnja kako bi novi bolidi mogli biti na vrijeme izrađeni i testirani prije početka nove sezone.

Ukoliko do dogovora dođe iza 20. siječnja, ponuda će biti smanjenoga iznosa budući da će biti manje vremena za pripremu novih bolida, a time će se povećati i troškovi.

Stečajni upravitelji tvrtke Just Racing Services Ltd isplatili su plaće svim članovima momčadi do kraja siječnja kako bi momčadi pružili šansu da se spasi. Iako je novi bolid za 2017. spreman za proizvodnju, dijelovi se ne mogu proizvoditi jer su stečajni upravitelji blokirali račune kako bi zaštitili ulagače.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 bi mogla zamrznuti razvoj motora i odgoditi nova pravila za 2023.

Razvoj F1 pogonskih jedinica mogao bi biti zamrznut zbog smanjenja troškova u nepovoljnoj …