Manor osigurao Mercedesove motore za 2016.

manor-mercedes-logoMomčad Manora osigurala je nakon dugih pregovora Mercedesove motore za 2016.  i koristit će aktualnu specifikaciju, baš kao i tvornička momčad Mercedesa.

Manor je 2015. koristio Ferrarijevu pogonsku jedinicu iz 2014., a nakon dugih pregovora i čekanja na rješenje situacije oko Lotusa i Renaulta, momčad je osigurala najbolju pogonsku jedinicu u Formuli 1.

“Iako je bilo mnogo čimbenika koji su odredili naš izbor motora, snaga Mercedesovog paketa govori sama za sebe,” rekao je šef momčadi John Booth.

“Ova je godina (2015.) za nas bila godina ponovne izgradnje u svakom aspektu našeg djelovanja.”

“Iako nismo napredovali do mjere kompetitivnosti koju smo imali prijašnjih sezona, položili smo čvrste temelje na kojima možemo napredovati.”

“Zajedno s potencijalom koji vidimo u testiranjima našeg bolida za 2016. u zračnom tunelu, Mercedesova pogonska jedinica će nam dodatno pomoći da od iduće sezone učinkovito nastavimo svoj agresivni razvoj.”

manor-pogonska-jedinica-japan
Manor vozi posljednje utrke s Ferrarijevom pogonskom jedinicom iz 2014.

“Želim se zahvaliti i Scuderiji Ferrari za njihovu potporu našoj momčadi tijekom ovih godina.”

“Godine 2014. s njima smo podijelili važan trenutak osvajanja prvih bodova, a 2015. su nam pomogli znatno više nego što stoji u zahtjevima ugovora.”

“Vrlo jednostavno, ne bismo se vratili na stazu bez njihove snažne potpore našem MR03B, uz razvoj vlastitog paketa za 2015.

Manor je tako uskočio na Lotusovo mjesto kad su u pitanju Mercedesove pogonske jedinice pa će Mercedes i 2016. opskrbljivati vlastitu i još tri momčadi, Williams, Force Indiju i Manor.

Mercedesov šef motorsporta Toto Wolff dodao je da im je drago što je Manor njihov novi klijent.

“U iščekivanju Renaultovog preuzimanja Lotus F1 momčadi, izuzetno nam je drago objaviti da je Manor Marussia novi klijent Mercedes Benza.”

“To je snažna i borbena momčad kompetitivnog duha i svi smo uzbuđeni vidjeti kakav napredak mogu ostvariti sa svojim novim bolidom i Mercedes-Benz hibridnom pogonskom jedinicom,” izjavio je Wolff.

REZULTATI: Manor Ferrari 2015.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull priložio zahtjev za razmatranje FIA-ine odluke oko sudara

Red Bull je uložio službeni zahtjev u kojem straže da FIA-ini suci razmotre svoju odluku o…