Manor pokazao bolid s kojim su se trebali natjecati u 2017.

manor team shows f1 2017 50 percent model foto motorsport-com

Momčad Manora objavila je oproštajnu fotografiju s modelom novoga bolida za 2017. i tako pokazali kako će izgledati nova generacija bolida Formule 1.

Stečajni upravitelji danas su objavili da Manor nije uspio pronaći investitore i tako spasiti momčad uoči početka nove sezone, a članovi aerodinamičkog odjela pozirali su pokraj modela u 50%-tnoj veličini namijenjenog testiranju i zračnom tunelu.

Fotografiju su objavili Autosport i sestrinska publikacija Motorsport koji navode da je momčad model koristila za testiranje u Mercedesovom zračnom tunelu u Brackleyu.

Tako nam je Manor prvi pružio priliku vidjeti kako će zaista izgledati novi bolidi za 2017. na kojem se ističu šire gume (305/405 mm umjesto 245/320 mm), šire prednje krilo (1800 mm umjesto 1650 mm), niže (800 mm umjesto 950 mm) i šire (950 mm umjesto 750 mm) stražnje krilo i šire bočne stranice (najviše 1600 mm umjesto 1400 mm, najmanje 1400 mm umjesto 1300 mm).

Kao što je to bio slučaj i prošlih godina, velik dio bočnih dijelova prednjega krila služi za stvaranje snažnih vrtloga koji usmjeravaju zračnu struju oko rotirajućih prednjih kotača koji stvaraju oko 30% ukupnog otpora zraka. Kako su gume 2017. šire, kao i prednja krila, dimenzije tunela kojeg stvaraju horizontalni elementi rastućeg radijusa bit će veće.

Manor je 2016. bila jedina momčad koja je imala klasični, dugi i niski nos s kojim je najlakše proći sigurnosne testove, ali koji propušta manje zraka ispod bolida i umanjuje učinkovitost središnje sekcije prednjega krila. Novi bolid za 2017. ima nos sličnoga oblika, ali je kraći i završava na stražnjem dijelu neutralnog, 50 cm širokog središnjega dijela za razliku od nosa na prošlogodišnjem bolidu koji se protezao preko prednjega krila.

Trenutna pravila momčadima dopuštaju korištenje modela u maksimalno 60%-tnoj veličini, ali momčadi mogu koristiti i manje modele, baš kao što je to činio i Manor.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova F1 momčad proizvela zamjenu za respirator

Mercedes-AMG Petronas High Performance Powertrains pomogli su razviti uređaj koji konstant…