Britanac Nigel Mansell, pobjednik posljednje VN Meksika održane 1992., dobio je svoj zavoj na novoj/staroj F1 stazi, renoviranom Autodromo Hermanos Rodriguez.

Mansell je uvjerljivo osvojio naslov svjetskog prvaka pritom ostvarivši devet pobjeda i 14 pole positiona, a jedna od pobjeda bila je i na VN Meksika.

Kako bi obilježili Mansellovu pobjedu 1992. kao posljednju ostvarenu na staroj stazi, promotor Velike Nagrade Meksika, Corporación Interamericana de Entretenimiento (CIE), odlučio je posljednji zavoj (broj 17) nazvati po brkatom Britancu.

Posljednji zavoj, koji će se odsad zvati Mansell, zapravo je polovica legendarnog zavoja Peraltada koji je uživao veliko strahopoštovanje i kod najboljih vozača.

Kako je Mansell bio poznat upravo po svojoj neustrašivosti i borbenosti, oirganizatorima se činilo prikladnim posljednji zavoj nazvati upravo po njemu.

UPOZNAJTE POVIJEST VN MEKSIKA

Osim što je slavio na posljednjoj VN Meksika 1992., Mansell je pobijedio i 1987. kada je porazio momčadskog kolegu i svjetskog prvaka te godine Nelsona Piqueta.

“Imam izuzetno lijepa sjećanja na Mexico City,” rekao je Mansell, “ljudi, energija i sama staza bili su vrhunac F1 kalendara.”

“Kada sam saznao da su imenovali zavoj po meni bio sam oduševljen. Polaskan, ponosan i oduševljen u istoj mjeri. Odmah sam se sjetio svog neočekivanog napada na Gerharda Bergera 1990. upravo u zavoju Peraltada kada sam ga prestigao u borbi za drugo mjesto, iza momčadskog kolege Prosta u Ferrariju. Ne mogu vjerovati da je prošlo već 25 godina.”

Staza će uskoro biti u potpunosti dovršena i otvorena, a zahvaljujući svojoj konfiguraciji bit će druga najbrža staza u kalendaru 2015., iza legendarne Monze.

VN Meksika na rasporedu je od 30. 10. do 1. 11. 2015.

KALENDAR 2015.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Monako 1992. – Senna prekinuo Mansellov rekordni niz

Ayrton Senna na današnji je dan 1992. ostvario petu pobjedu u Monaku i time prekinuo Manse…