Red Bullov motorsport savjetnik Helmut Marko osvrnuo se na trenutni odnos snaga u drugoj momčadi i kaže da Daniel Ricciardo mora ‘uskoro nešto smisliti’ ukoliko želi biti razmatran kao moguća opcija za Red Bull 2025.

U prve dvije utrke ove sezone, Tsunoda je nadmašio Ricciarda u obje kvalifikacijske sesije, a Japanac je bio bolji i u obje utrke iako je pustio Australca u prvoj utrci sezone nakon intervencije momčadi.

Ricciardo je nakon velikoga zaostatka za Tsunodom u kvalifikacijama u Saudijskoj Arabiji, gdje je kasnio skoro pola sekunde u Q2 za momčadskim kolegom koji se plasirao u Q3, rekao da mu je manjak brzine ‘misterij’, a u utrci se izvrtio iako to nije rezultiralo gubitkom pozicije.

Marko je upozorio Australca da podigne razinu svoje vožnje jer je poznato da Red Bull nema previše strpljenja za vozače koji nisu u formi, posebno jer u pozadini čeka Liam Lawson koji se prošle godine pokazao u dobrom svjetlu.

“Puno je toga na kocki ove sezone i za Yukija i za Daniela”, piše Marko u svojoj redovnoj kolumni za Speedweek.

“Yukijeve kvalifikacije bile su jako dobre, a Ricciardo mora uskoro nešto smisliti.”

“Barem je Tsunoda vrlo dobar u kvalifikacijama. Bili su u bodovima u prvom krugu, samo da bi kasnije još više zaostajali. Treba vidjeti opterećuju li previše gume ili postoje drugi razlozi.”

“Razlog zašto sam optimističan je taj što znam da smo u nekim stvarima griješili,” rekao je Ricciardo.

“S dobrim bolidom i posloženim stvarima, znam da možemo puno bolje.”

“Bolna tri dana, ali ne želim da nam to oduzme samopouzdanje.”

“Sada imamo tjedan dana odmora i svi će se snažno zalagati da sve bude kako treba i da osiguramo dobar paket za sljedeću utrku. Znam da momčad to želi jednako kao i ja. Uzbuđen sam da se vratim u Melbourne tako da se pripremimo za to.”

U glavnoj momčadi Red Bulla Perez je imao jako dobre prve dvije utrke sezone u kojima je odradio točno ono što se od njega i očekuje – završio drugi iza pobjednika Verstappena.

To ojačava Perezovu poziciju u pregovorima za mjesto u Red Bullu od 2025. nadalje, ali na isto mjesto ciljaju i Ricciardo i Tsunoda dok bi Lawson mogao dobiti priliku u RB-u.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Norris – ‘Frustrirajuće je što nismo pobijedili’

Lando Norris priznaje da je iznenađen frustracijom što nije uspio pobijediti u Imoli iako …